Trump megérkezett Erzsébet királynőhöz

2019 június 3., hétfő 11:34
85

Hétfő kora délután Donald Trump amerikai elnök felesége, Melania Trump oldalán megérkezett a Buckingham-palotába, ahol találkoznak II. Erzsébet királynővel. Az amerikai elnök hétfő reggel érkezett meg háromnapos látogatásra Nagy-Britanniában. Az elnök és felesége együtt fog ebédelni a királyi család több tagjával.

Fotó: ADRIAN DENNIS/AFP

Trump kevéssel leszállása előtt már beleszállt Twitteren London polgármesterébe, Sadiq Khanban, miután a polgármester arról beszélt a napokban, hogy az amerikai elnök elé nem lenne szabad vörös szőnyeget teríteni. A két politikus korábban is többször egymásnak feszült már különféle nyilatkozatokban. 

Az amerikai elnök látogatása ellen több városban, így London mellett Manchesterben, Belfastban és Birminghamben is szerveznek tüntetést. 

Trump kedden tárgyal majd Theresa May hamarosan távozó miniszterelnökkel, az előrejelzések szerint a klímaváltozás és a Huawei témája is napirenden lesz. 

Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia régi és szoros szövetségesek, ezért is keltett megütközést, hogy Trump már az érkezése előtt megüzente, hogy szerinte Boris Johnsonnak kéne lennie a következő miniszterelnöknek, illetve hogy az országnak megegyezés nélkül kéne kiszállnia az EU-ból. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt