60 ezer dolláron múlt, hogy James Holzhauer több pénzt vigyen haza a Jeopardy!-ból, mint eddig bárki

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

32 egymás utáni győzelem után a Jeopardy legújabb bajnoka, James Holzhauer befejezte a játékot, és nem sikerült rekordot döntenie, pedig nagyon úgy nézett ki, hogy simán megcsinálja.

Fotó: Jeopardy!/Youtube

Holhauer hat hete egyfolytában nyert, míg végül Emma Boettcher lenyomta. A férfi a hétfői adásig több mint 2 millió dollárt szedett össze, de ez csak minden idők második legnagyobb győzelme.

Az eddigi rekordot Ken Jennings tartotta, aki 2 522 700 dollárt szedett össze, bár jóval több idő alatt: neki 2004-ben ehhez 74 adás kellett.

Holzhauer ehhez képest 2 462 216 dollárt keresett kevesebb mint fele ennyi idő alatt, és csak 60 ezer dolláron múlt a rekorddöntés.

Azért több rekordot is megdöntött a nagyon gyors tarolásaival, például még soha senki sem keresett 131 127 dollárt egyetlen adás alatt. (A győztesek adásonként átlagosan 19 980 dollárt nyernek.) Egyesek szerint Holzhauer örökre megváltoztatta azt, ahogy a Jeopardy!-t játszani kell. (Vox)