A hittérítők a vallásról szerettek volna beszélgetni, de a részeg férfi inkább megverte őket

bűnügy
2019 június 04., 03:00
comments 190

A Kaposvári Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a toponári férfit, aki rátámadt arra a két hittérítőre, akik a vallásukról akartak vele beszélgetni.

A férfi májusban részegen otthonának udvarán tartózkodott, amikor az utcáról egy hittérítő férfi és nő szólította meg, hogy a hitükről meséljenek neki. Mivel a vádlotthoz többször kéretlenül csengettek be adománygyűjtők, az invitálás indulatba hozta, és szitkozódva elküldte a térítőket, majd egy csatornadarabot is feléjük dobott.

Azonban a részeg férfi nem elégedett meg azzal, hogy szidalmazta őket, hanem a távolodó térítők után ment, és az utcán a férfit ököllel a halántékán megütötte, aki egy közeli ház udvarába menekült, ahová a vádlott a házigazda közbelépése miatt már nem ment be. Ekkor a még mindig az utcán lévő nőt vette üldözőbe, és miután utolérte, egy alkalommal tenyérrel arcon ütötte, majd hazament.

A Kaposvári Járásbíróság a büntetett előéletű vádlottal szemben 2 évi próbára bocsátást alkalmazott, amely döntés nem emelkedett jogerőre, mivel az ügyészség súlyosításért, pénzbüntetés kiszabása végett fellebbezett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.