A hittérítők a vallásról szerettek volna beszélgetni, de a részeg férfi inkább megverte őket

A Kaposvári Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a toponári férfit, aki rátámadt arra a két hittérítőre, akik a vallásukról akartak vele beszélgetni.

A férfi májusban részegen otthonának udvarán tartózkodott, amikor az utcáról egy hittérítő férfi és nő szólította meg, hogy a hitükről meséljenek neki. Mivel a vádlotthoz többször kéretlenül csengettek be adománygyűjtők, az invitálás indulatba hozta, és szitkozódva elküldte a térítőket, majd egy csatornadarabot is feléjük dobott. 

Azonban a részeg férfi nem elégedett meg azzal, hogy szidalmazta őket, hanem a távolodó térítők után ment, és az utcán a férfit ököllel a halántékán megütötte, aki egy közeli ház udvarába menekült, ahová a vádlott a házigazda közbelépése miatt már nem ment be. Ekkor a még mindig az utcán lévő nőt vette üldözőbe, és miután utolérte, egy alkalommal tenyérrel arcon ütötte, majd hazament.

A Kaposvári Járásbíróság a büntetett előéletű vádlottal szemben 2 évi próbára bocsátást alkalmazott, amely döntés nem emelkedett jogerőre, mivel az ügyészség súlyosításért, pénzbüntetés kiszabása végett fellebbezett. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.