A hajóroncsnál emelték ki a Hableány tragédiájának egy megtalált áldozatát

A múlt szerdai hajóbaleset újabb áldozatát emelték ki szerda délelőtt a Dunából a Margit híd lábánál, az elsüllyedt Hableány roncsánál. A TEK közleménye szerint a holttestre a műszaki mentésért felelős nemzetközi csapat egyik magyar búvára talált rá a hajó egyik nyílászárójánál, miközben a hajóroncs műszaki állapotát mérte fel, és lehetséges rögzítőpontokat keresett a későbbi kiemeléshez.

A hajóroncsból felhozott holttestet viszik el motorcsónakkal a kutatási munkálatokat végzõ szakemberek a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében, a Margit hídnál 2019. június 5-én.Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A magyar és külföldi szakemberek a hajóroncs mielőbbi kiemelése érdekében tovább folytatják a műszaki mentést előkészítő munkálatokat.

A múlt szerdán este kilenc után egy szállodahajóval ütköző, másodperceken belül elsüllyedt Hableány dél-koreai utasai közül csak hatot sikerült kimenteni. Hét áldozat holttestét még aznap megtalálták. A 21 eltűnt közül időközben hat áldozat holttestét találták meg a Dunában, volt, akit Budapesttől ötven kilométernyire. (Via MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.