A hajóroncsnál emelték ki a Hableány tragédiájának egy megtalált áldozatát

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A múlt szerdai hajóbaleset újabb áldozatát emelték ki szerda délelőtt a Dunából a Margit híd lábánál, az elsüllyedt Hableány roncsánál. A TEK közleménye szerint a holttestre a műszaki mentésért felelős nemzetközi csapat egyik magyar búvára talált rá a hajó egyik nyílászárójánál, miközben a hajóroncs műszaki állapotát mérte fel, és lehetséges rögzítőpontokat keresett a későbbi kiemeléshez.

A hajóroncsból felhozott holttestet viszik el motorcsónakkal a kutatási munkálatokat végzõ szakemberek a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében, a Margit hídnál 2019. június 5-én.Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A magyar és külföldi szakemberek a hajóroncs mielőbbi kiemelése érdekében tovább folytatják a műszaki mentést előkészítő munkálatokat.

A múlt szerdán este kilenc után egy szállodahajóval ütköző, másodperceken belül elsüllyedt Hableány dél-koreai utasai közül csak hatot sikerült kimenteni. Hét áldozat holttestét még aznap megtalálták. A 21 eltűnt közül időközben hat áldozat holttestét találták meg a Dunában, volt, akit Budapesttől ötven kilométernyire. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.