Akkor támadták meg a buszsofőrt, amikor még tett egy utolsó kanyart, 10 évet kaphatnak

bűnügy
2019 június 5., 7:30
comments 65

A megromlott barátság vezetett oda, hogy két férfi durván bántalmazta a menetrend szerinti autóbusz vezetőjét egy Heves megye északi részén fekvő községben. Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt az elkövetőkkel szemben.

A vádlottak (apa és fia) hosszabb ideje haragban voltak a velük egy faluban élő sértettel, akihez az apát korábban baráti szálak fűzték, de a jó viszony megromlott, és a konfliktusok rendszeressé váltak a felek között. Így volt ez két nappal a bűncselekmény előtt is, amikor a vádlottak az utcán vesztek össze a buszsofőrrel.

Az akkor történteket kívánták számon kérni 2018. május 22-én késő délután, amikor a sértett a menetrend szerint közlekedő távolsági busszal megérkezett a településre, ami a járat végállomása volt. A sértett még munkaidejében a falu végén éppen megfordulni készült a busszal, amikor a két vádlott egy kocsival elé vágott, és megállásra kényszerítette. Kiszálltak az autóból, és intettek a sértettnek, hogy nyissa ki az ajtót. Amikor ez megtörtént, mindkét terhelt felugrott a buszra, és az első ajtónál lévő fellépőről ütni kezdték a kormány mellett álló sofőrt, aki a motortér ajtajának kitámasztására szolgáló bottal próbált védekezni velük szemben. A fiúnál egy lapátnyél volt, amivel a sértett lábát ütötte, mialatt az apja több ökölcsapást mért a férfi arcába. A bántalmazás következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló horzsolásokat és zúzódásokat szenvedett.

Végül a járaton lévő egyetlen utas hívta fel a rendőrséget, aminek a megérkezését az elkövetők már nem várták meg, hanem sietve elhagyták a helyszínt.

A busz vezetője a munkakörének ellátása során közfeladatot ellátó személynek minősül, az Egri Járási Ügyészség erre figyelemmel felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével és ezzel halmazatban könnyű testi sértés vétségével vádolja a társtetteseket. Az ügyészség a halmazati szabályok szerint akár 10 év szabadságvesztéssel is büntethető bűncselekmények elkövetőivel szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában. (Ügyészség)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt