Akkor támadták meg a buszsofőrt, amikor még tett egy utolsó kanyart, 10 évet kaphatnak

bűnügy
2019 június 05., 07:30

A megromlott barátság vezetett oda, hogy két férfi durván bántalmazta a menetrend szerinti autóbusz vezetőjét egy Heves megye északi részén fekvő községben. Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt az elkövetőkkel szemben.

A vádlottak (apa és fia) hosszabb ideje haragban voltak a velük egy faluban élő sértettel, akihez az apát korábban baráti szálak fűzték, de a jó viszony megromlott, és a konfliktusok rendszeressé váltak a felek között. Így volt ez két nappal a bűncselekmény előtt is, amikor a vádlottak az utcán vesztek össze a buszsofőrrel.

Az akkor történteket kívánták számon kérni 2018. május 22-én késő délután, amikor a sértett a menetrend szerint közlekedő távolsági busszal megérkezett a településre, ami a járat végállomása volt. A sértett még munkaidejében a falu végén éppen megfordulni készült a busszal, amikor a két vádlott egy kocsival elé vágott, és megállásra kényszerítette. Kiszálltak az autóból, és intettek a sértettnek, hogy nyissa ki az ajtót. Amikor ez megtörtént, mindkét terhelt felugrott a buszra, és az első ajtónál lévő fellépőről ütni kezdték a kormány mellett álló sofőrt, aki a motortér ajtajának kitámasztására szolgáló bottal próbált védekezni velük szemben. A fiúnál egy lapátnyél volt, amivel a sértett lábát ütötte, mialatt az apja több ökölcsapást mért a férfi arcába. A bántalmazás következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló horzsolásokat és zúzódásokat szenvedett.

Végül a járaton lévő egyetlen utas hívta fel a rendőrséget, aminek a megérkezését az elkövetők már nem várták meg, hanem sietve elhagyták a helyszínt.

A busz vezetője a munkakörének ellátása során közfeladatot ellátó személynek minősül, az Egri Járási Ügyészség erre figyelemmel felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével és ezzel halmazatban könnyű testi sértés vétségével vádolja a társtetteseket. Az ügyészség a halmazati szabályok szerint akár 10 év szabadságvesztéssel is büntethető bűncselekmények elkövetőivel szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában. (Ügyészség)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.