Berosált a Besh o droM-tól a köztévé

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Apró kis történet Orbán Viktor mindenféle furcsa jelzőkkel finomított, de lényegében mégiscsak szélsőjobboldali rezsimének mindennapjaiból az, amit Sixx mesélt el az Indexen:

történt, hogy a köztelevízió meghívta vendégnek Kult 30 című műsorába a Besh o droM nevű magyar világsikert, a balkáni népzenei motívumokat rockzenével vegyítő, hol Chick Coreával, hol Keith Jairett-vel, ne adj Isten éppen Al Di Meolával fellépő zenekart.

Ez eddig rendben van, de a zenekartól bekérték az új klipjüket is, amit Vaságy című nótájukhoz forgatott lelkesedésből Márcio-André de Sousa Haz minimális költségvetésből, leginkább önkéntesekkel. "Az volt az ígéret, hogy a klipet levetítik a műsorban. Rohantunk az utómunkával, hogy időben meglegyen. Beküldtük reggel, egy szóval se jelezték, hogy valami nem jó, vagy nem tetszik. A zenekar bement délután, és ott derült ki, hogy nem hajlandók leadni" - írta chaten a rendező Sixxnek.

Az okokat homály fedi, de talán a nóta egyik sora verhette ki a biztosítékot a nagyfőnökeik helyett is aggódókban. A nóta közepe táján hangzik el, hogy "valamennyi de ronda, de disznó / mind az Országházba de való", amit egy élesfülű, de kevésbé éles idegrendszerű szerkesztő már túl soknak gondolhatott az országban, ahol szegény miniszterelnök úr a pódiumról kénytelen arról szónokolni több tízezer hallgatójának, hogy ő már nem is fogalmazhat szabadon, mert akkora píszíterrort zúdít rá a Soros.

Sixx nem akarta, hogy az MTV is úgy járjon, hogy nem mondhatja el, amit akar, de a sajtóosztályuk nem reagált a megkeresésére.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.