Egy alabamai polgármester szerint az egyetlen megoldás, ha kiirtják a melegeket és a szocialistákat

2019 június 5., szerda 6:35
187
Mark Chambers, Carbon Hill polgármestere, aki szerint félreértették, hogy ő a melegek kiirtását javasolta, amikor a melegek kiirtását javasolta. Fotó: Carbon Hill - közkincs

"Olyan társadalomban élünk, ahol homoszexuálisok oktatnak ki erkölcsből, transzvesztiták az emberi biológiából, babagyilkosok az emberi jogokról és szocialisták a közgazdaságról" - tette közhírré magvas, és tárgyi tévedésektől sem mentes* gondolatait Mark Chambers, az alabamai Carbon Hill polgármestere. Aztán, hogy ne hagyjon kétséget érzései felől, még alákommentelte saját posztjának, hogy "egyetlen módon lehet változtatni ezen, ha kiirtanánk őket. Tudom, hogy ilyet nem szabad mondani, de a kinyírásuk nélkül egyszerűen nincs megoldás".

Chambers azóta törölte a posztját, és előállt az irtózatos nagy baromságokat beszélő közszereplők örök védekezésével: állítása szerint szavait kiragadták a szövegkörnyezetükből. Én ugyan nagyon kiváncsi lennék arra a kontextusra, amiben az, hogy "egyetlen módon lehet változtatni ezen, ha kiirtanák őket" valahogy teljesen máshogy hangzik, de mint már említettem, Chambers törölte a posztját, a sajtó pedig csak a szövegösszefüggésből kiragadott, több, egybefüggő mondatból álló idézeteket idézte belőle.

Chambers ezen túl egyáltalán nem tett semmilyen utalást arra, hogy úgy érezné, botrányos kijelentései miatt le kéne mondania. Sőt, elsőre még azt is letagadta, hogy egyáltalán ilyesmit írt volna, mielőtt rátalált volna a "kiragadták a szövegkörnyezetből"-védelemre.

Chambers később, ha lehet még ennél is jobb védekezést talált. Mint azt egy birminghami tévéadóval, a WRBC-vel közölte, kommentjét véletlenül tette csak nyilvánossá, valójában csak a barátaival akarta megosztani tömeggyilkos szándékát. Az interjú során azonban még sikerült minden különösebb apropó nélkül "hálátlannak" nevezni az Egyesült Államok bevándorlónépességét.

Chambers végül valami bocsánatkérés-szerűséget csak sikerült kierőszakolnia magából. "Bár úgy gondolom, hogy a szavaimat kiragadták a környezetükből, és az nem irányult az LGBTQ közösség ellen, tudom, hogy rossz dolog volt azt mondani, hogy bárkit is meg kéne gyilkolni" - értékelte saját, a melegek kiirtását javasló gondolatait.

*Chambers a posztjában transzvesztitákat emleget. Van okunk feltételezni, hogy Chambers nem a világ legfelvilágosultabb embere, így nyilván nem várható el tőle, hogy tisztában legyen fogalmakkal, amikkel dobálózik, de "transzvesztiták" helyett valószínűleg transzgenderekre gondolt, mivel az előbbi, egyébként már pejoratívnak számító és idejét múlt kifejezés nem olyanokat takar, akik nemet váltottak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt