Egy józsefvárosi játszótéren háború dúl varjak és emberek között, és az első csatát a madarak nyerték

ÁLLAT
2019 június 05., 16:12
comments 287
photo_camera Fotó: RTL KLub

A varjú-ember háború VIII. kerületi frontvonalából jelentkezett riporttal az RTL Klub. Egy lány arról számolt be, hogy pánikba esett, amikor megtámadták a varjak, egy nő pedig azt idézi fel, ahogy a környékbeliek szabályosan menekülnek a rájuk lecsapó a madarak elöl.

Két hete tart az áldatlan állapot. A lakók az önkormányzathoz fordultak, amely szakértői tanácsra lezárta a Tömő utcai játszóteret. Annak közelében található ugyanis az a fészek, amelyet az agresszív varjak védenek. A Madártani és Természetvédelmi Egyesület szóvivője szerint csak a türelem segít, ki kell várni azt a két hetet, amíg a fiókák felcseperednek, akkor ugyanis a varjak felhagynak a támadással. Addig is azt tanácsolta:

„ne hagyjuk magunkat megfélemlíteni, ne váljunk áldozattá, álljunk meg, kiabáljunk, hadonásszunk, lengessünk szatyrot”,

mert ha nagyobbnak, félelmetesnek mutatjuk magunkat, akkor nem támad a varjú.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt