Élőben közvetítik az ausztrál köztévé munkatársai a rendőrség házkutatását központjukban

Házkutatást tartottak az ausztrál Szövetségi Rendőrség nyomozói az ausztrál köztelevízió, az ABC központjában. A rendőrök házkutatási parancsán a köztévé két újságírója és a hírigazgató Gaven Morris is meg volt nevezve.

Az ABC tájékoztatása szerint a házkutatást egyik, az ausztrál haderő afganisztáni jogsértéseit feltáró oknyomozó riportja miatt rendelték el. Kedden a rendőrség már házkutatást tartott egy újságírónál, aki a News Corp munkatársaként írt ugyanerről a sztoriról. A rendőrség szerint a két házkutatás között nincs összefüggés, bár tájékoztatásuk szerint jelen esetben is "titkosított anyagok közlésének gyanúja miatt" vizsgálódnak.

A rendőrség közleménye elég szűkszavú, csak annyit közölt, hogy az ausztrál hadsereg főparancsnoka és a hadügyminiszter 2017. július 11-i feljelentése alapján járnak el. Az ABC szerint a nyomozás 2017-es tényfeltáró sorozatukkal, az Afgán Aktákkal állhat kapcsolatban, amely az Afganisztánban szolgált ausztrál különleges alakulatok által elkövetet gyilkosságok gyanúját tárta fel.

Mivel a rendőrség egy szerkesztőséget rohant éppen le, így az eseményt gyakorlatilag élőben követhetjük, az ABC munkatársai a twitterükön számolnak be a történésekről, írja a BBC.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.