Élőben közvetítik az ausztrál köztévé munkatársai a rendőrség házkutatását központjukban

külföld
2019 június 05., 02:39
comments 38

Házkutatást tartottak az ausztrál Szövetségi Rendőrség nyomozói az ausztrál köztelevízió, az ABC központjában. A rendőrök házkutatási parancsán a köztévé két újságírója és a hírigazgató Gaven Morris is meg volt nevezve.

Az ABC tájékoztatása szerint a házkutatást egyik, az ausztrál haderő afganisztáni jogsértéseit feltáró oknyomozó riportja miatt rendelték el. Kedden a rendőrség már házkutatást tartott egy újságírónál, aki a News Corp munkatársaként írt ugyanerről a sztoriról. A rendőrség szerint a két házkutatás között nincs összefüggés, bár tájékoztatásuk szerint jelen esetben is "titkosított anyagok közlésének gyanúja miatt" vizsgálódnak.

A rendőrség közleménye elég szűkszavú, csak annyit közölt, hogy az ausztrál hadsereg főparancsnoka és a hadügyminiszter 2017. július 11-i feljelentése alapján járnak el. Az ABC szerint a nyomozás 2017-es tényfeltáró sorozatukkal, az Afgán Aktákkal állhat kapcsolatban, amely az Afganisztánban szolgált ausztrál különleges alakulatok által elkövetet gyilkosságok gyanúját tárta fel.

Mivel a rendőrség egy szerkesztőséget rohant éppen le, így az eseményt gyakorlatilag élőben követhetjük, az ABC munkatársai a twitterükön számolnak be a történésekről, írja a BBC.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.