Hadházyék 680 ezer aláírást gyűjtöttek össze az Európai Ügyészség mellett

POLITIKA
2019 június 5., 13:21
comments 325

680 000 aláírás gyűlt össze azért, hogy Magyarország is csatlakozzon az uniós támogatások felhasználása felett őrködő Európai Ügyészséghez – jelentette be Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, a petíció elindítója.

photo_camera Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő beszél az európai uniós ügyészséghez csatlakozás ügyében tartott aláírásgyűjtésről rendezett sajtótájékoztatón, a háttérben az aláírásgyűjtő ívek az Országházban 2019. június 5-én. Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

„A magyarok kinyilvánították, hogy nem kérnek a korrupcióból, és támogatják a csatlakozást az Európai Ügyészséghez”

– írta Hadházy, aki szerint a kormány nem érvelhet azzal, hogy a magyarok elutasítják a csatlakozást, hiszen a közvélemény-kutatások is megerősítik, hogy a többség csatlakozás-párti. Szerinte most csak a kormány és a Fidesz vezetői nem akarnak részt venni az együttműködésben, mert tudják, elveszne az a védettségük, amit a Polt Péter vezette magyar ügyészség biztosít számukra.

„2010-ben a Fidesz azért jutott hatalomra, hogy ellophassa az EU-s pénzeket, de most már azért kell lopnia, hogy hatalmon maradhasson”

– írta Hadházy, aki szerint az EU-s források jelentik a mostani rendszer üzemanyagát, ebből tudja fizetni a saját embereit. Ezt kell megakadályoznia az Európai Ügyészségnek – írta a képviselő a Facebookon.

„Ez az akció egy tüntetés. Egymilliós tüntetést hirdettem meg, és hatalmas eredmény, hogy 680 000 ember részt is vett ezen”

– írta Hadházy, köszönetet mondva annak a kb. 26 ezer embernek, aki segített összegyűjteni az aláírásokat. Szerinte kemény munkával lehet nyomást gyakorolni a hatalomra, és „most az EU-s intézményeken a sor, hogy fokozzák a nyomást a magyar kormányra, ha nem akarják, hogy az európai adófizetők finanszírozzanak egy olyan rezsimet, amely már nyíltan az EU ellen dolgozik”.

photo_camera Az európai uniós ügyészséghez csatlakozás ügyében tartott aláírásgyűjtésről rendezett sajtótájékoztató kezdete előtt az aláírásgyűjtő íveket tartalmazó dobozokat pakolják az Országházban 2019. június 5-én. Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Az 680 000 aláírásból 130 ezret az MSZP és a Momentum aktivistái gyűjtöttek, a többi párt szervezetten nem gyűjtött, bár több helyi szervezetük és aktivistájuk is segítette a munkát.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt