Hadházyék 680 ezer aláírást gyűjtöttek össze az Európai Ügyészség mellett

2019 június 5., szerda 13:21
325

680 000 aláírás gyűlt össze azért, hogy Magyarország is csatlakozzon az uniós támogatások felhasználása felett őrködő Európai Ügyészséghez – jelentette be Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, a petíció elindítója.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő beszél az európai uniós ügyészséghez csatlakozás ügyében tartott aláírásgyűjtésről rendezett sajtótájékoztatón, a háttérben az aláírásgyűjtő ívek az Országházban 2019. június 5-én. Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

„A magyarok kinyilvánították, hogy nem kérnek a korrupcióból, és támogatják a csatlakozást az Európai Ügyészséghez”

– írta Hadházy, aki szerint a kormány nem érvelhet azzal, hogy a magyarok elutasítják a csatlakozást, hiszen a közvélemény-kutatások is megerősítik, hogy a többség csatlakozás-párti. Szerinte most csak a kormány és a Fidesz vezetői nem akarnak részt venni az együttműködésben, mert tudják, elveszne az a védettségük, amit a Polt Péter vezette magyar ügyészség biztosít számukra.

„2010-ben a Fidesz azért jutott hatalomra, hogy ellophassa az EU-s pénzeket, de most már azért kell lopnia, hogy hatalmon maradhasson”

– írta Hadházy, aki szerint az EU-s források jelentik a mostani rendszer üzemanyagát, ebből tudja fizetni a saját embereit. Ezt kell megakadályoznia az Európai Ügyészségnek – írta a képviselő a Facebookon.

„Ez az akció egy tüntetés. Egymilliós tüntetést hirdettem meg, és hatalmas eredmény, hogy 680 000 ember részt is vett ezen”

– írta Hadházy, köszönetet mondva annak a kb. 26 ezer embernek, aki segített összegyűjteni az aláírásokat. Szerinte kemény munkával lehet nyomást gyakorolni a hatalomra, és „most az EU-s intézményeken a sor, hogy fokozzák a nyomást a magyar kormányra, ha nem akarják, hogy az európai adófizetők finanszírozzanak egy olyan rezsimet, amely már nyíltan az EU ellen dolgozik”.

Az európai uniós ügyészséghez csatlakozás ügyében tartott aláírásgyűjtésről rendezett sajtótájékoztató kezdete előtt az aláírásgyűjtő íveket tartalmazó dobozokat pakolják az Országházban 2019. június 5-én. Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Az 680 000 aláírásból 130 ezret az MSZP és a Momentum aktivistái gyűjtöttek, a többi párt szervezetten nem gyűjtött, bár több helyi szervezetük és aktivistájuk is segítette a munkát.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt