Idén ősztől már kötelező a bárányhimlő elleni védőoltás

Egészségügy
2019 június 05., 11:24
comments 51

Bár a Házi Gyermekorvosok Egyesülete felvetette, hogy az idén ősztől kötelező bárányhimlő elleni védőoltást a többi kötelező védőoltással együtt, a gyermekek 15 és 18 hónapos korában adják be, Müller Cecília országos tisztifőorvos tájékoztatása szerint idén szeptemberben az eredeti terveknek megfelelően indul a program, vagyis a gyermekeket 13 és 16 hónapos korukban oltják be bárányhimlő ellen. Müller mindezt azzal indokolta, hogy így pontosan lehet majd azonosítani bármilyen, a védőoltás kiváltotta reakciót.

Magyarországon a kötelező bárányhimlő elleni oltással tizenkettőre nőtt az életkorhoz kötött kötelező védőoltások száma. A bárányhimlőn túl Magyarországon a tbc, a torokgyík, a szamárköhögés, a tetanusz, a járványos gyermekbénulás, a mumpsz, a kanyaró, a rózsahimlő, a Hib, a hepatitis B, és a pneoumococcus baktérium ellen adnak védőoltást. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.