Ráeresztette a szudáni vezetés a szabadcsapatait az ellenzéki tüntetőkre

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Már hatvan halottja van Szudán fővárosában, Kartúmban a kormánypárti szabadcsapatok rendcsinálásának. A hatalom a héten szabadította rá a darfúri tömeggyilkosságokban hírhedté vált arab szabadcsapatokat, a most már "Gyorsreagálású Támogató Erőknek" nevezett Dzsandzsavíd milíciát az országot harminc éven át irányító diktátort megbuktató, de azóta is folyamatosan tüntető ellenzékiekre.

A hatalom és az ellenzék elméletben kiegyeztek, megállapodásuk szerint a diktátor bukását három éves átmeneti időszak követné, ennek a végén bonyolítanák le a demokratikus választásokat. Az országot most irányító katonai tanács azonban váratlanul bejelentette, hogy kilenc hónapon belül megrendeznék a választást. Az ellenzék szerint ennyi idő nem elég a feltételek biztosítására sem, pláne arra, hogy a harminc éve beágyazott állampártot lebontsák, és esélyt adjanak ellenzéki pártoknak önmaguk felépítésére.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.