Tagjai szexuális visszaéléseiről számolt be a taizéi szerzetesközösség

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Alois testvér a pápánál 2017-benFotó: HO/AFP

„Most azért szólalok fel, mert olyan esetek jutottak tudomásomra, amelyek mélységesen elszomorítottak, mivel testvérek követték el őket, és bár régen történtek, közösségileg fontosnak tartjuk, hogy beszéljünk róla”- írja az ökumenikus szerzetesközösség vezetője, Alois testvér abban a közleményben, amelyet a Szemlélek fordított le magyarra. 

„Öt, kiskorúak ellen elkövetett szexuális jellegű bántalmazásról van szó, amik az '50-es és a '80-as évek között történtek, és három testvér érintett, akik közül kettő már több, mint 15 éve elhunyt” - írja Alois testvér, és felsorolja azokat az óvintézkedéseket, amelyekkel a különböző keresztény felekezetekhez tartozó szerzetesek a visszaélések megelőzésére és az áldozatok segítésére törekszenek.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.