Tagjai szexuális visszaéléseiről számolt be a taizéi szerzetesközösség

vallás
2019 június 05., 19:57
comments 58
Alois testvér a pápánál 2017-ben
photo_camera Alois testvér a pápánál 2017-ben Fotó: HO/AFP

„Most azért szólalok fel, mert olyan esetek jutottak tudomásomra, amelyek mélységesen elszomorítottak, mivel testvérek követték el őket, és bár régen történtek, közösségileg fontosnak tartjuk, hogy beszéljünk róla”- írja az ökumenikus szerzetesközösség vezetője, Alois testvér abban a közleményben, amelyet a Szemlélek fordított le magyarra.

„Öt, kiskorúak ellen elkövetett szexuális jellegű bántalmazásról van szó, amik az '50-es és a '80-as évek között történtek, és három testvér érintett, akik közül kettő már több, mint 15 éve elhunyt” - írja Alois testvér, és felsorolja azokat az óvintézkedéseket, amelyekkel a különböző keresztény felekezetekhez tartozó szerzetesek a visszaélések megelőzésére és az áldozatok segítésére törekszenek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.