8 éves gyerekeknek készítettek európai tévésorozatot a második világháborúról és a holokausztról

Több 444 videó?
Szeretném

Der Krieg und ich (A háború és én) címmel európai televíziós sorozat készült azzal a céllal, hogy bemutassa a 8 éven felüli gyerekeknek, hogyan éltek a társaik a II. világháborúban, és hogyan viszonyultak a háborúhoz és a holokauszthoz.

A 8 részes sorozatban elkerülték a megrázó felvételeket, de az archív filmrészletek nagy szerepet játszanak a 25 perces részekben – közölte Peter Boudgoust, a Südwestrudfunk (SWR) német közszolgálati adó intendánsa a sorozat mainzi bemutatóján.

A sorozat főhősei Németországban, Lengyelországban, Franciaországban, Nagy-Britanniában, Norvégiában, Oroszországban és Csehországban egykor élő gyerekek, a karaktereket naplókból és önéletrajzokból merítették.

„A gyerekek megismerhetik, milyen sebezhető lehet az együttérzés, a szolidaritás, a tolerancia és a szabadság, és azt, hogy érdemes harcolni ezekért az értékekért” – áll az SWR közleményében.

A sorozatot már bemutatták Svájcban, és Németország mellett láthatják a gyerekek Franciaországban, Skóciában, Csehországban és Ausztráliában. (MTI)