8 éves gyerekeknek készítettek európai tévésorozatot a második világháborúról és a holokausztról

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Der Krieg und ich (A háború és én) címmel európai televíziós sorozat készült azzal a céllal, hogy bemutassa a 8 éven felüli gyerekeknek, hogyan éltek a társaik a II. világháborúban, és hogyan viszonyultak a háborúhoz és a holokauszthoz.

A 8 részes sorozatban elkerülték a megrázó felvételeket, de az archív filmrészletek nagy szerepet játszanak a 25 perces részekben – közölte Peter Boudgoust, a Südwestrudfunk (SWR) német közszolgálati adó intendánsa a sorozat mainzi bemutatóján.

A sorozat főhősei Németországban, Lengyelországban, Franciaországban, Nagy-Britanniában, Norvégiában, Oroszországban és Csehországban egykor élő gyerekek, a karaktereket naplókból és önéletrajzokból merítették.

„A gyerekek megismerhetik, milyen sebezhető lehet az együttérzés, a szolidaritás, a tolerancia és a szabadság, és azt, hogy érdemes harcolni ezekért az értékekért” – áll az SWR közleményében.

A sorozatot már bemutatták Svájcban, és Németország mellett láthatják a gyerekek Franciaországban, Skóciában, Csehországban és Ausztráliában. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.