Kovács Zoltán államtitkár még egy vadászati lapot is elszerkesztgethet

A vadásztémákban általában jól értesült Magasles értesülései szerint Kovács Zoltán, a kormány nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára, a magyar államhatalom első számú twitterese hamarosan főszerkesztő lesz, ő veheti át az Országos Magyar Vadászati Védegylet szaklapja, a Nimród főszerkesztését. A blog értesülései szerint Kovács és stábja a 2021-es vadászati világkiállításig vihetnék a lapot.

Az Index utánakérdezett a Magasles értesüléseinek, amit az érintettek lényegében megerősítettek. A Vádegylet ügyvezető elnöke, Pechtol János szerint az államtitkár valóban "egy színvonalas, a 2021-ben esedékes vadászati világkiállítás céljait szolgáló vadászújságot" szeretne működtetni a következő két évben, és valóban kezdeményezték, hogy átvennék az újság szerkesztést. "Ehhez megvan a saját stábjuk is, gondolom" - tette hozzá Pechtol.

Kovács kinevezéséről a Védegylet elnökségének kell majd döntenie. A civil szervezet elnöke Semjén Zsolt általánosügyi miniszterelnök-helyettes és helikopteres szarvasvadász, így ellenállásra nem nagyon kell számítani. De gyors döntésre sem, mert a dönteni hívatott elnökség - 19 megyei elnök, az elnökök és a két alelnök - még meg se kapta az előterjesztést, amiről dönthetne.

A Magasles értesüléseit megerősítette a lapot jelenleg szerkesztő - és a kiadói jogokat is gyakorló - Zoltán Attilát, aki mindezt azzal egészítette ki, hogy az ő tudomása szerint Kovács nem a világkiállítás idejére, hanem véglegesen venné át a lapot. "A megjelölt ok az, hogy a Nimród elavult, így nem felel meg a 21. század, illetve a szerveződő világkiállítás elvárásainak" - mondta.

Az index kérdésére csak egyetlen szereplő nem válaszolt. Kovács Zoltán államtitkárnak elküldött kérdéseikre azt a választ kapták, hogy Kovács nem akkor válaszol, amikor kérdezik, hanem amikor akar. "Köszönjük a megkeresését, amennyiben lesz mondandónk, akkor a kellő időben fogunk mindenkit tájékoztatni" - írták a kormányszóvivő a Twitteren már bejáratott pikírt stílusában.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.