Olyan mértékben roncsolódtak a hajóbaleset áldozatainak holttestei, hogy ujjlenyomatok alapján azonosítják őket

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A TEK délelőtti sajtótájékoztatóján közölték, hogy a dunai hajóbaleset áldozatainak holttestei múlt szerda óta olyan mértékben roncsolódtak, hogy a fényképek alapján történő azonosítás már kizárt. Így marad az ujjlenyomatos, a DNS-mintás vagy a fogászati azonosítás.

A dél-koreai áldozatok esetében az ujjlenyomatos módszert alkalmazzák, mivel Dél-Koreában a személyi igazolvány kiállításához ujjmintát is vesznek, így az ő esetükben megvannak a szükséges minták. Az azonosítást a Dél-Koreából érkezett hatóságok segítik, a rögzítés után 3 órával később megküldik a szükséges adatokat.  Szerintük ezzel a módszerrel még 3 hónappal később is azonosíthatóak az áldozatok, ha a víz hőmérséklete nem haladja meg a 30 fokot. 

Ugyanakkor az áldozatok között van egy hatéves gyerek is, akinek még nem volt személyi igazolványa, ezért őt DNS-minta alapján azonosítják be. 

Fotó: FERENC ISZA/AFP

A Hableány nevű turistahajó május 29-én, szerdán este,  21:05 kor ütközött össze egy szállodahajóval. A Hableány másodpercek alatt elsüllyedt fedélzetén 33 dél-koreai turistával és a kéttagú magyar személyzettel. Akkor hét embert sikerült kimenteni a vízből. 

A Duna teljes déli szakaszán továbbra is keresnek még 11 dél-koreai utast és a hajó 2 fős magyar legénységét .

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!