Újraválasztották a FIFA elnökét, másnap korrupció miatt őrizetbe vették az alelnökét

Szerdán három ellenszavazat mellett újraválasztották a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnökét – írja az Index.

Gianni Infantino azt mondta, a FIFA végre új korszakba ért, és sikerült maguk mögött hagyniuk a botrányokat és a korrupciót, egy mérgező, már-már kriminális állapotból kerültek olyan állapotba, amilyenben lenniük kell.

Erre másnap Párizsban korrupció vádja miatt letartóztatták a szintén újraválasztott FIFA-alelnököt, az 59 éves Ahmad Ahmadot, az afrikai futballszövetség (CAF) elnökét. Az AP azt írja, a madagaszkári férfit azzal vádolják, hogy magáncélra használt fel több 100 ezer dollárt a CAF-ban.

A FIFA megerősítette, hogy a madagaszkári sportdiplomatát kihallgatták, de részleteket nem közölt arról, mivel vádolják.

Fotó: Khaled Desouki/AFP

Ahmad Ahmad visszautasította a vádakat és azt állítja, minden szabályszerűen zajlott. (Index/MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.