Újraválasztották a FIFA elnökét, másnap korrupció miatt őrizetbe vették az alelnökét

futball
2019 június 06., 14:36
comments 44

Szerdán három ellenszavazat mellett újraválasztották a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnökét – írja az Index.

Gianni Infantino azt mondta, a FIFA végre új korszakba ért, és sikerült maguk mögött hagyniuk a botrányokat és a korrupciót, egy mérgező, már-már kriminális állapotból kerültek olyan állapotba, amilyenben lenniük kell.

Erre másnap Párizsban korrupció vádja miatt letartóztatták a szintén újraválasztott FIFA-alelnököt, az 59 éves Ahmad Ahmadot, az afrikai futballszövetség (CAF) elnökét. Az AP azt írja, a madagaszkári férfit azzal vádolják, hogy magáncélra használt fel több 100 ezer dollárt a CAF-ban.

A FIFA megerősítette, hogy a madagaszkári sportdiplomatát kihallgatták, de részleteket nem közölt arról, mivel vádolják.

photo_camera Fotó: Khaled Desouki/AFP

Ahmad Ahmad visszautasította a vádakat és azt állítja, minden szabályszerűen zajlott. (Index/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.