Vári Attila exvízilabdázó lesz a Fidesz polgármesterjelöltje Pécsen

A Szabad Pécs független helyi híroldal már délután közölte, de este az MTI is megerősítette, hogy Vári Attila korábbi kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázót, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatóját ajánlja Pécs polgármesterjelöltjének a Fidesz pécsi csoportja a párt országos testületei felé.

Vári Attila (balról) Szabó Tünde államtitkár mellett.

Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester bejelentette, hogy nem indul a 2019-es választáson. Páva tíz éve polgármester, de párton belüli pozíciója sem volt stabil, és a város működtetése sem zavartalan. Pécs egyike azoknak a nagyvárosoknak, ahol az ellenzéki jelölt eséllyel indulhat, főleg azután, öt párt és a Mellár Tamás vezette Mindenki Pécsért Egyesület is beállt Péterffy Attila független jelölt mögé.

A Fidesznek ebben a helyzetben indokolt volt új jelölt után néznie, mert Páva győzelme erősen kétséges, és a pártvezetés is szívesen megszabadult volna már a nem túl meggyőző teljesítményű városvezetőtől.

Vári Attilát maga Páva ajánlotta a párt helyi csoportjának. A volt vízilabdázó 2009-ben, Páva győzelme után került a városba a PSN Zrt. élére. Vári a szerdai jelölést elfogadta. A pécsi csoport ajánlása akkor emelkedik jogerőre, ha a párt országos testülete, a Választási Előkészítő Bizottság is jóváhagyja. Ez június végén várható.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.