A legfrissebb szonárképek szerint a gerincén áll a Hableány

baleset
2019 június 07., 19:36
comments 155

Folyamatos a munka, de jelenleg nem lehet megmondani, hogy mikorra sikerül a búvároknak az elsüllyedt Hableány kiemeléséhez szükséges négy hevedert átfűzni a hajó alatt, számolt be a Terrorelhárítási Központ társadalmi kapcsolatokért felelős osztályának vezetője az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában. Jasenszky Nándor hozzátette:

optimális helyzetben vasárnap végeznek a munkával, de az is lehet, hogy egy hét múlva.

Beszámolt még arról is, hogy a legfrissebb szonárképek szerint döntően a gerincén, déli irányban (tattal felfelé) áll a mederben a múlt szerdai balesetben elsüllyedt Hableány. A helyszínre érkezett hajódarút üzemeltető cég vezetője, Kállai Zoltán szerint ha már alá van hevederezve a hajótest, akkor fél óra, egy óra alatt emelhetik a víz felszínére, ami után egy hosszabb folyamat kezdődhet. Ha már minden ablak a felszínen lesz, megkezdik a víz kiszivattyúzását, majd eldöntik, milyen módon szállítják el a hajót. Kállai szerint úgy kalkuláltak, hogy a roncs a hordalékkal és a vízzel együtt 60 tonna súlyú lesz. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.