A legfrissebb szonárképek szerint a gerincén áll a Hableány

Folyamatos a munka, de jelenleg nem lehet megmondani, hogy mikorra sikerül a búvároknak az elsüllyedt Hableány kiemeléséhez szükséges négy hevedert átfűzni a hajó alatt, számolt be a Terrorelhárítási Központ társadalmi kapcsolatokért felelős osztályának vezetője az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában. Jasenszky Nándor hozzátette:

optimális helyzetben vasárnap végeznek a munkával, de az is lehet, hogy egy hét múlva.

Beszámolt még arról is, hogy a legfrissebb szonárképek szerint döntően a gerincén, déli irányban (tattal felfelé) áll a mederben a múlt szerdai balesetben elsüllyedt Hableány. A helyszínre érkezett hajódarút üzemeltető cég vezetője, Kállai Zoltán szerint ha már alá van hevederezve a hajótest, akkor fél óra, egy óra alatt emelhetik a víz felszínére, ami után egy hosszabb folyamat kezdődhet. Ha már minden ablak a felszínen lesz, megkezdik a víz kiszivattyúzását, majd eldöntik, milyen módon szállítják el a hajót. Kállai szerint úgy kalkuláltak, hogy a roncs a hordalékkal és a vízzel együtt 60 tonna súlyú lesz. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.