A Viking Sigyn kapitányának már áprilisban is volt egy balesete, de akkor nem ő irányított

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A dunai hajószerencsétlenséget okozó a Viking Sigyn ukrán kapitányának már áprilisban is volt egy balesete Hollandiában, de a hajózási vállalat szerint akkor nem kapitányként szolgált az érintett hajón.

Meg tudjuk erősíteni, hogy a Viking Sigyn kapitánya április 1-jén a Viking Idun fedélzetén volt, de az incidens idején nem ő volt a hajó kapitánya. A hajót egy másik kapitány irányította” - a Viking Cruises hajózási vállalat szóvivője a Reutersnek , de több részletet nem árult el, arra hivatkozva, hogy mindkét ügyben vizsgálat folyik.

Rendőrök a Viking Sigyn szállodahajónFotó: GERGELY BESENYEI/AFP

Korábban csütörtökön a Fővárosi Főügyészség az Eurojust magyar nemzeti tagján keresztül szerezte be azt a hivatalos információt, hogy a Hollandiában idén április 1-jén balesetet okozó hajó kapitánya és a jelen ügyben gyanúsított kapitány ugyanaz a személy, őt Hollandiában is gyanúsítottként vonták felelősségre.

Az ügyészség szerint az ukrán kapitány a dunai baleset után adatokat törölt a telefonjáról. Egyelőre nem világos, hogy a törölt adatoknak közük volt-e a balesethez.

A május 29-én elsüllyedt Hableány utasai után kutatnak a Dunaújváros aknaszedő hajóról a Honvédség búvárai.Fotó: akiraly

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sygin szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és kéttagú magyar személyzet. A tragédiát heten élték biztosan túl, 9 eltűntet még keresnek.

A Viking Sigyn 64 éves, odesszai, ukrán állampolgárságú kapitányát, Jurij C.-t gyanúsítottként tartják őrizetben a magyar hatóságok. Ő ártatlannak tartja magát. (Reuters/MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.