Hat év börtönt kapott a tatabányai hitoktató, aki alsós diákokat molesztált

Gyermekek személyi szabadságának megsértése és gyermekpornográfia miatt első fokon hat év börtönre ítélte pénteken a Tatabányai Járásbíróság B. Rolandot, aki korábban egy tatabányai iskola hitoktatójaként dolgozott.

Az alsó tagozatosok hitoktatójaként dolgozó tanár 2018-ban fotókat és videofelvételt készített a gyerekekről. Egyikükről lehúzta az alsónadrágját, a másik gyermek fejét pedig a ruhával fedett nemi szerve közelébe húzta.

A nyomozás feltárta, hogy a hitoktató a számítógépen több száz, kiskorúakról készült fotót, illetve videofelvételt tárolt, amelyek a nemi vágy felkeltésére szolgáltak.

A férfit véglegesen eltiltották olyan foglalkozás gyakorlásától, amelyben 18 évesnél fiatalabbak felügyeletét, gondozását végezhetné. A férfi a büntetés kétharmad részének letöltése után bocsátható feltételes szabadlábra.

A férfit korábban a bíróság szemérem elleni erőszak miatt szabadságvesztésre ítélte, mert éveken keresztül szexuálisan kihasználta 12 éven aluli nevelt fiát. 2015 márciusában szabadult feltételes kedvezménnyel. A botrány után a  Tatabányai Tankerületi Központ azt állította, hogy nem tudtak a férfi előéletéről,  mert nem az iskola alkalmazásában állt, hanem az egyházmegyéében.  

A vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. (MTI)