Szlovénia elítéli a magyar kormány Twitter-oldalára posztolt Trianon térképet

külföld
2019 június 07., 17:03
comments 771

A szlovén külügy, a kormányfő, és az államfő egyhangúlag ítélte el a magyar Miniszterelnöki Kabinetiroda hivatalos Twitter-oldalán közzétett Trianon térképet, írja az Euronews.

A ljubljanai külügyminisztérium szerint a posztolt kép azt sugallja, hogy Szlovénia területet vett volna el Magyarországtól, és "nem járul hozzá az Európai Unió értékeinek megerősítéséhez, és a jószomszédi viszonyhoz, hiszen az EU épp a határok lebontására és a népek közötti ellenségeskedés megszüntetésére jött létre." Marjan Šarec kormányfő szerint a térkép "sem nem európai, sem nem békés", olyan mintha

„kést szúrtak Szlovénia szívébe".

Borut Pahor köztársasági elnök szerint érthető, ha elítélnek 

az olyan térképek megjelentetését, amelyek területi igényeket támasztanak más országokkal szemben. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.