A kokain is beszállt végre a brit konzervatív politikába, Michel Gove kampányát segíti

Kokainozott, nem is egyszer Michael Gove, mezőgazdasági és környezetvédelmi miniszter, aki az egyik esélyese lehet a Theresa May pártelnök-miniszterelnök miatt elindult utódlási versengésnek Nagy-Britanniában.

„Többször fogyasztottam kábítószert 20 évvel ezelőtt különféle társasági eseményen. Fiatal újságíró voltam akkoriban, hiba volt. Bárcsak ne tettem volna” - reagált a napokban világot látott információkra Gove, akit jelenleg Boris Johnson  a második helyre tesznek a fogadóirodák.

Gove kokainozásáról egy nemrégiben megjelent könyvben lehetett olvasni: a szerzőnek, Owen Bennettnek több számoltak be arról, hogy Gove 2016-ban is szippantott a világszerte hírhedt porból.

A jelöltek múltbeli kábítószerezős sztorijai a kampány élesedésével jönnek elő a brit sajtóban és könyvpiacon, igyekezvén egymás pozícióit gyengíteni: legutóbb Rory Stewart ópiumfogyasztásával ismerkedett meg a világ, még előtte Jeremy Huntról derült ki, hogy kannabiszos lasszit hörpintgetett.

May utódjai lehetnek: Jeremy Hunt, Boris Johnson, Michael Gove, Dominic Raab, (lenti sor) Rory Stewart, Esther McVey, Andrea Leadsom és Matt Hancock.Fotó: STF/AFP

Gove kokainozásáról a BBC4-ben megkérdezték egy másik konzervatív riválisát, Dominic Raabot is, aki szerényen csak annyit mondott, ő kokaint sosem fogyasztott, de kannabiszt igen, amikor fiatal volt és bohó. Szerinte Gove-ot ízekre fogja szedeni a sajtó a kokain miatt.

A fogadóirodák szerint magasan Boris Johnson a legesélyesebb May utódlására, majdnem 50% esélyt adnak neki, őt követi húsz százalék alatti valószínűségével Michael Gove az Economist gyűjtése alapján. (Guardian)