A kokain is beszállt végre a brit konzervatív politikába, Michel Gove kampányát segíti

Kokainozott, nem is egyszer Michael Gove, mezőgazdasági és környezetvédelmi miniszter, aki az egyik esélyese lehet a Theresa May pártelnök-miniszterelnök miatt elindult utódlási versengésnek Nagy-Britanniában.

„Többször fogyasztottam kábítószert 20 évvel ezelőtt különféle társasági eseményen. Fiatal újságíró voltam akkoriban, hiba volt. Bárcsak ne tettem volna” - reagált a napokban világot látott információkra Gove, akit jelenleg Boris Johnson  a második helyre tesznek a fogadóirodák.

Gove kokainozásáról egy nemrégiben megjelent könyvben lehetett olvasni: a szerzőnek, Owen Bennettnek több számoltak be arról, hogy Gove 2016-ban is szippantott a világszerte hírhedt porból.

A jelöltek múltbeli kábítószerezős sztorijai a kampány élesedésével jönnek elő a brit sajtóban és könyvpiacon, igyekezvén egymás pozícióit gyengíteni: legutóbb Rory Stewart ópiumfogyasztásával ismerkedett meg a világ, még előtte Jeremy Huntról derült ki, hogy kannabiszos lasszit hörpintgetett.

May utódjai lehetnek: Jeremy Hunt, Boris Johnson, Michael Gove, Dominic Raab, (lenti sor) Rory Stewart, Esther McVey, Andrea Leadsom és Matt Hancock.Fotó: STF/AFP

Gove kokainozásáról a BBC4-ben megkérdezték egy másik konzervatív riválisát, Dominic Raabot is, aki szerényen csak annyit mondott, ő kokaint sosem fogyasztott, de kannabiszt igen, amikor fiatal volt és bohó. Szerinte Gove-ot ízekre fogja szedeni a sajtó a kokain miatt.

A fogadóirodák szerint magasan Boris Johnson a legesélyesebb May utódlására, majdnem 50% esélyt adnak neki, őt követi húsz százalék alatti valószínűségével Michael Gove az Economist gyűjtése alapján. (Guardian)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.