Itt a külügy friss nyilatkozata a titkos találkáról Gruevszkivel

POLITIKA
2019 június 08., 20:29
comments 479

Pénteken délután a 444 szerkesztősége mellett, egy kínai magánszemélyek tulajdonában lévő körúti magánlakásban találkozott Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök és Joó István a külügyminisztérium helyettes államtitkára. A különös találkozó körülményeiről itt írtunk részletesen. Délután kérdéseket küldtünk az ügyben a külügyminisztériumnak, egész pontosan ezeket:

  • Miért találkozott pénteken a helyettes államtitkár a volt macedón miniszterelnökkel?
  • Milyen gyakran találkoznak Nikola Gruevszkivel a magyar kormány képviselői, és általában milyen témák kerülnek szóba?
  • Nem éreznek-e ellentmondást a kormány korábbi álláspontja, mely szerint Gruevszki ügyében nem játszik szerepet a politika, és a tény között, hogy egy magas rangú kormányzati tisztviselő találkozik vele egy körúti lakásban?
  • Miért, pontosan milyen jogcímen és mire használja a magyar kormány a körúti lakást?
  • Hogyan kerültek kapcsolatba a lakás kínai tulajdonosaival?

A külügy válasza ezekre a kérdésekre szó szerint, teljes terjedelmében a következő:

„Semmi különös nincs abban, hogy a Külügyminisztérium kapcsolatban van egy hazánkban tartózkodó személlyel, aki sokáig saját hazája miniszterelnöke volt.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.