Lelopták a szivárványos zászlót a zuglói polgármesteri hivatal épületéről

Tbg
POLITIKA
2019 június 08., 07:32
comments 181

Éjszaka ellopták a szivárvány zászlót a zuglói polgármesteri hivatalról, közölte a hivatal szombaton.

„Éjjel levették a rúdról és ellopták a zuglói polgármesteri hivatal homlokzatára kitűzött szivárvány zászlót. A zászló a Budapest Pride Fesztivál tegnapi megnyitója kapcsán került ki az épületre azt jelképezve, hogy mindenkinek joga van a méltósághoz, mindenkinek joga van a boldogsághoz és mindenkinek joga van a szabad szerelemhez.” - szól a közlemény, amelyhez fotót csatoltak.

A zászlót éjjel 2 órakor vitték el, az eseményt a biztonsági kamerák rögzítették, a rendőrség megkezdte a nyomozást. Az önkormányzat közlése szerint a fejlelentést maga a polgármester, Karácsony Gergely tette.

„ Az ellopott zászlót az önkormányzat pótolja. A szivárvány zászló a Pride hónapban végig kinn lesz a zuglói hivatal homlokzatán.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.