A kihallgatás után szabadon engedték a CDU-s politikus lelövése után őrizetbe vett férfit

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A német rendőrök szabadon engedték azt a férfit, akit korábban a CDU-s Walter Lübcke lelövésével összefüggésben vettek őrizetbe. A férfi a kihallgatása után szabadon távozhatott.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung szombaton még arról írt, hogy egy olyan fiatalemberről van szó, aki ismerőse volt Lübckének. Vasárnap a rendőség közölte, hogy minden lehetséges irányban folytatják a nyomozást. Egyelőre arra is bizonyíték, hogy a gyilkosságnak politikai indoka lett volna. 

Walter Lübcke 2012-benFotó: UWE ZUCCHI/AFP

A magas beosztású tartományi államigazgatási tisztségviselőt június 2-ára virradóra holtan találták házának teraszán. A 65 éves férfivel egy közvetlen közelről leadott lövés végzett. A fegyvert nem találták meg, az áldozat nem hagyott búcsúlevelet. 

Lübcke 2009 óta irányította a járási államigazgatási hivatalt, előtte tíz évig képviselő volt a hesseni tartományi gyűlés CDU-frakciójában. (Süddeutsche Zeitung/MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.