A korábbinál négyszer többen, 15-en haltak meg nyugat-nílusi lázban 2018-ban Magyarországon

Egészségügy
2019 június 09., 17:42

A korábbinál négyszer többen, 15-en haltak meg nyugat-nílusi lázban tavaly Magyarországon – derült ki a Népegészségügyi Központ adataiból, amiket a weborvos.hu ismertetett.

2014-ben 10, 2017-ban 23, 2018-ban pedig már 225 fertőzéses esetet regisztráltak, 2014-ben még senki sem halt bele a nyugat-nílusi lázba, 2017-ben már négyen, tavaly pedig 15-en.

Az RTL Híradónak egy szakértő azt mondta, a növekedés egyik oka, hogy tavaly későn kezdődött a szúnyogirtás, de a katasztrófavédelem szerint ez nem igaz.

Ráadásul tavaly enyhe volt a tél, és tavasszal sok volt az eső. A szakértő szerint a repülőgépes permetezés helyett biológiai irtás kellene.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ azt írta, idén még senki sem fertőződött meg, de a betegséget terjesztő szúnyogok szaporodásához kedvező az időjárás, ráadásul egy eddig ismeretlen trópusi szúnyogfaj jelent meg.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.