Alig érkezett meg Budapestre a dél-koreai újságíró, már ki is csalták a pénzét a Belvárosban

Egy külföldi férfi kedd este az V. kerületben, egy pénzváltó előtt megszólította a dél-koreai újságírót, aki a Dunán történt baleset miatt tartózkodik Magyarországon, és felajánlotta neki, hogy forintra váltja a valutáját.

Csakhogy valójában forgalomból kivont belorusz rubelt adott át a dél-koreainak, majd gyorsan távozott az átvett 500 amerikai dollárral. Amikor az újságíró észrevette a csalást, és rendőri segítséget kért, majd a csaló után ment, és visszatartotta, amíg a rendőrség a helyszínre ért. A csaló ekkor visszaadta a valutát, így az okozott kár megtérült.

Az ügyészség közleménye szerint a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a külföldi terheltet három napon belül bíróság elé állította csalás vétsége miatt. A bíróság a vádlottat vád szerint bűnösnek mondta ki, és 4 hónap fogházbüntetésre ítélte, a büntetés végrehajtását 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztette.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.