Buzizó, zsidózó fegyveres neonácik zavarták meg a detroiti Pride-ot

külföld
2019 június 10., 05:53
comments 300

A Slate riportja szerint többen felháborodtak, miután a helyi rendőrség kíséretet biztosított az egyik legnagyobb amerikai neonáci mozgalom, a National Socialist Movement (Nemzeti Szocialista Mozgalom - NSM) tüntetőinek, hogy megzavarják a városi Pride ünnepét.

A szombati felvonuláson a hírek szerint nagyjából 40 ezer ember vett részt. A közösségi médiában terjedő felvételeken az látszik, hogy néhány tucat bőrfejű horogkeresztes zászló alatt köcsögözik, sieghejlezik, és vonul, rendőrök gyűrűjében:  

link Forrás
link Forrás

Itt látható még egy kisebb leszakadt csoport, a hangosbemondóban egy nő köcsögözik épp:

link Forrás

A Reuters egyik képén az is látszik, ahogy az egyik neonáci földre vet, és lehugyoz egy izraeli zászlót, de a Fox tudósítása szerint több szivárványszínű lobogót is miszlikbe téptek az NSM-esek. 

A Pride-on résztvevők közül többen felháborodtak a Twitteren, amiért a rendőrség nem tartotta kellő távolságban az ellentüntetőket a békésen demonstrálóktól, és gyakorlatilag a neonácikat biztosította, hogy megzavarhassák az LMBTQ-fesztivált. 

Az NSM egyébként rendszeresen tart hasonló provokatív, fegyveres felvonulásokat. Személyi sérülés nem történt. (Slate)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.