Buzizó, zsidózó fegyveres neonácik zavarták meg a detroiti Pride-ot

A Slate riportja szerint többen felháborodtak, miután a helyi rendőrség kíséretet biztosított az egyik legnagyobb amerikai neonáci mozgalom, a National Socialist Movement (Nemzeti Szocialista Mozgalom - NSM) tüntetőinek, hogy megzavarják a városi Pride ünnepét.

A szombati felvonuláson a hírek szerint nagyjából 40 ezer ember vett részt. A közösségi médiában terjedő felvételeken az látszik, hogy néhány tucat bőrfejű horogkeresztes zászló alatt köcsögözik, sieghejlezik, és vonul, rendőrök gyűrűjében:  

Itt látható még egy kisebb leszakadt csoport, a hangosbemondóban egy nő köcsögözik épp:

A Reuters egyik képén az is látszik, ahogy az egyik neonáci földre vet, és lehugyoz egy izraeli zászlót, de a Fox tudósítása szerint több szivárványszínű lobogót is miszlikbe téptek az NSM-esek. 

A Pride-on résztvevők közül többen felháborodtak a Twitteren, amiért a rendőrség nem tartotta kellő távolságban az ellentüntetőket a békésen demonstrálóktól, és gyakorlatilag a neonácikat biztosította, hogy megzavarhassák az LMBTQ-fesztivált. 

Az NSM egyébként rendszeresen tart hasonló provokatív, fegyveres felvonulásokat. Személyi sérülés nem történt. (Slate)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.