Buzizó, zsidózó fegyveres neonácik zavarták meg a detroiti Pride-ot

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A Slate riportja szerint többen felháborodtak, miután a helyi rendőrség kíséretet biztosított az egyik legnagyobb amerikai neonáci mozgalom, a National Socialist Movement (Nemzeti Szocialista Mozgalom - NSM) tüntetőinek, hogy megzavarják a városi Pride ünnepét.

A szombati felvonuláson a hírek szerint nagyjából 40 ezer ember vett részt. A közösségi médiában terjedő felvételeken az látszik, hogy néhány tucat bőrfejű horogkeresztes zászló alatt köcsögözik, sieghejlezik, és vonul, rendőrök gyűrűjében:  

Itt látható még egy kisebb leszakadt csoport, a hangosbemondóban egy nő köcsögözik épp:

A Reuters egyik képén az is látszik, ahogy az egyik neonáci földre vet, és lehugyoz egy izraeli zászlót, de a Fox tudósítása szerint több szivárványszínű lobogót is miszlikbe téptek az NSM-esek. 

A Pride-on résztvevők közül többen felháborodtak a Twitteren, amiért a rendőrség nem tartotta kellő távolságban az ellentüntetőket a békésen demonstrálóktól, és gyakorlatilag a neonácikat biztosította, hogy megzavarhassák az LMBTQ-fesztivált. 

Az NSM egyébként rendszeresen tart hasonló provokatív, fegyveres felvonulásokat. Személyi sérülés nem történt. (Slate)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.