Buzizó, zsidózó fegyveres neonácik zavarták meg a detroiti Pride-ot

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Slate riportja szerint többen felháborodtak, miután a helyi rendőrség kíséretet biztosított az egyik legnagyobb amerikai neonáci mozgalom, a National Socialist Movement (Nemzeti Szocialista Mozgalom - NSM) tüntetőinek, hogy megzavarják a városi Pride ünnepét.

A szombati felvonuláson a hírek szerint nagyjából 40 ezer ember vett részt. A közösségi médiában terjedő felvételeken az látszik, hogy néhány tucat bőrfejű horogkeresztes zászló alatt köcsögözik, sieghejlezik, és vonul, rendőrök gyűrűjében:  

Itt látható még egy kisebb leszakadt csoport, a hangosbemondóban egy nő köcsögözik épp:

A Reuters egyik képén az is látszik, ahogy az egyik neonáci földre vet, és lehugyoz egy izraeli zászlót, de a Fox tudósítása szerint több szivárványszínű lobogót is miszlikbe téptek az NSM-esek. 

A Pride-on résztvevők közül többen felháborodtak a Twitteren, amiért a rendőrség nem tartotta kellő távolságban az ellentüntetőket a békésen demonstrálóktól, és gyakorlatilag a neonácikat biztosította, hogy megzavarhassák az LMBTQ-fesztivált. 

Az NSM egyébként rendszeresen tart hasonló provokatív, fegyveres felvonulásokat. Személyi sérülés nem történt. (Slate)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.