Fidesz: Gyurcsány visszafoglalta az ellenzéket, ne legyen kétség, mostantól évekig MINDENT ő irányít

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Vasárnap este Kocsis Máté Fidesz frakcióvezető elemezte az EP-választás eredményeit Bayer Zsolt kollégája - és talán nem túlzás, barátja - társaságában a Hír TV Angol utcai székházában, ahol a műsoridő nagy részében részletesen beszélt arról, hogy Gyurcsány. 

Kocsis Máté a Bayer-showban 2019. június 9-énFotó: hirtv.hu screenshot

Kocsis szerint a választáson az történt, amit a kormánypártiak előre is sejtettek, és amit ő személy szerint már beharangozott: nyertek, és hiába akarja ezt relativizálni az „ellenzéki média”, ők nyertek. 

Ráadásul Kocsis szerint a politikai blokkok sem változtak: van a nemzeti, polgári oldal (ők a jók), meg van az MSZP és az SZDSZ. Csupán a házon belül történt elmozdulás: Gyurcsány Ferenc visszafoglalta vezető helyét az ellenzéki oldalon, ledarálta az MSZP-t, míg a szabad demokraták helyére felküzdötte magát a Momentum („Az MSZP-t most DK-nak hívják, az SZDSZ-t pedig Momentumnak”).

„Az, hogy Gyurcsány a főnök, azt régóta mondjuk, egy éve még mindenki heherészet ezen, még a parlamentben is, amikor ezt elmondtuk, hogy Gyurcsány irányítja az ellenzéket. Mindenki kézzel-lábbal tagadta, vagy kigúnyolta, kinevette ezt az állítást, meg kell nézni, hogy ki a főnök” - mondta Kocsis, aki ugyanitt figyelmeztett, senkinek ne legyen kétsége:

„Mostantól minden ami a következő években vagy hónapokban történni fog, minden Gyurcsány Ferenctől fog kiindulni, a jelölésektől elkezdve a politikai alkukon át, MINDEN. Gyurcsány visszavette a teljes uralmat az ellenzék felett.” 

Kocsis a tőle megszokott oldottsággal mondta fel a receptet, így a műsor második felében kifejezetten laza benyomást keltett, amikor Bayer Kálmán Olga bejelentése nyomán jelezte (a Fidesznek), hogy a következő megmérettetés idején őt is érdekelné a főpolgármesteri jelölés. 

Akinek nincs jobb dolga Pünkösd hétfőn, itt tudja visszanézni a műsort. (Hír TV)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.