Fidesz: Gyurcsány visszafoglalta az ellenzéket, ne legyen kétség, mostantól évekig MINDENT ő irányít

POLITIKA
2019 június 10., 10:17
comments 730

Vasárnap este Kocsis Máté Fidesz frakcióvezető elemezte az EP-választás eredményeit Bayer Zsolt kollégája - és talán nem túlzás, barátja - társaságában a Hír TV Angol utcai székházában, ahol a műsoridő nagy részében részletesen beszélt arról, hogy Gyurcsány. 

photo_camera Kocsis Máté a Bayer-showban 2019. június 9-én Fotó: hirtv.hu screenshot

Kocsis szerint a választáson az történt, amit a kormánypártiak előre is sejtettek, és amit ő személy szerint már beharangozott: nyertek, és hiába akarja ezt relativizálni az „ellenzéki média”, ők nyertek. 

Ráadásul Kocsis szerint a politikai blokkok sem változtak: van a nemzeti, polgári oldal (ők a jók), meg van az MSZP és az SZDSZ. Csupán a házon belül történt elmozdulás: Gyurcsány Ferenc visszafoglalta vezető helyét az ellenzéki oldalon, ledarálta az MSZP-t, míg a szabad demokraták helyére felküzdötte magát a Momentum („Az MSZP-t most DK-nak hívják, az SZDSZ-t pedig Momentumnak”).

„Az, hogy Gyurcsány a főnök, azt régóta mondjuk, egy éve még mindenki heherészet ezen, még a parlamentben is, amikor ezt elmondtuk, hogy Gyurcsány irányítja az ellenzéket. Mindenki kézzel-lábbal tagadta, vagy kigúnyolta, kinevette ezt az állítást, meg kell nézni, hogy ki a főnök” - mondta Kocsis, aki ugyanitt figyelmeztett, senkinek ne legyen kétsége:

„Mostantól minden ami a következő években vagy hónapokban történni fog, minden Gyurcsány Ferenctől fog kiindulni, a jelölésektől elkezdve a politikai alkukon át, MINDEN. Gyurcsány visszavette a teljes uralmat az ellenzék felett.” 

Kocsis a tőle megszokott oldottsággal mondta fel a receptet, így a műsor második felében kifejezetten laza benyomást keltett, amikor Bayer Kálmán Olga bejelentése nyomán jelezte (a Fidesznek), hogy a következő megmérettetés idején őt is érdekelné a főpolgármesteri jelölés. 

Akinek nincs jobb dolga Pünkösd hétfőn, itt tudja visszanézni a műsort. (Hír TV)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.