Visszatért Magyarországra a Hableánnyal ütköző Viking Sigyn, a rendőrség újra megvizsgálja

Az MTI a visegrádi kikötőben fotózta le a Magyarországra visszatérő Viking Sigyn szállodahajót hétfőn.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozócsoportja 2019. június 10-én a délutáni órákban Visegrádon a további bizonyítékok beszerzése, és a történeti tényállás teljes körű tisztázása érdekében újabb szemlét tart a menetrend szerint Magyarországra érkezett Viking Sigyn kabinos szállodahajón- közölte hétfő délután a BRFK.

Fotó: Cseke Csilla/MTI/MTVA

A hajó május 29-én ütközött össze a Hableány sétahajóval, amely felborult, majd elsüllyedt a Margit hídnál. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Azóta további tizenhárom áldozat, köztük a Hableány matrózának holttestét találták meg és azonosították.

Fotó: Cseke Csilla/MTI/MTVA

A szállodahajó ukrán állampolgárságú hajóskapitányát halálos tömegszerencsétlenséget okozó, gondatlanságból elkövetett vízi közlekedés veszélyeztetése vétségének elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként és tartóztatták le. A szállodahajót korábban már átvizsgálták a hatóságok, utána viszont útjára engedték.

Az MTI fotói alapján a hajó orráról már eltűnt a baleset nyoma. Alul a közvetlenül a baleset után készült kép, felül a hajó orra hétfőn:

Fotó: Cseke Csilla/MTI/MTVA

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.