Walter White üzent Trumpnak: Nem az újságírók az ellenség, hanem a demagógia

külföld
2019 június 10., 04:23
comments 83

Vasárnap este tartották a New York-i Broadway-előadások legjobbjait elismerő gálát, a Tony Awards díjátadó ünnepségét Manhattanban, a Radio City Music Hallban.  

2019-ben a Breaking Bad sorozattal világhírűvé vált Bryan Cranstont is díjazta a zsűri Network című darabban játszott főszerepéért.

photo_camera Bryan Cranston a backstage-ben Fotó: Jenny Anderson/AFP

Cranston azzal kezdte beszédét, hogy „végre egy hetero, fehér, öreg embert is elismernek”, majd megköszönte mindenkinek, aki támogatta, és segítette őt az előadás során, majd félreérthetetlenül üzent az amerikai elnöknek, aki sportot űz az újságírók démonizálásából. 

link Forrás

A Network főszereplője, akit Cranston alakít, Howard Beale, egy televíziós újságíró, akinek rengeteg támadást kell elszenvednie, miközben a munkáját végzi, és megszállottan kutatja az igazságot. A hozzá hasonló újságíróknak köszönte meg beszéde végén munkájukat a színész:

„Az igazi újságíróknak ajánlom ezt a díjat, akik mindig az igazságot keresik, legyenek akár print, online vagy televíziós újságírók, és akiknek megannyi támadást kell elszenvedniük az igazság kutatásáért folyó hajszában. 

A média nem az emberek ellensége. A demagógia az emberek ellensége.”

A Tony Awardson nem ritka, hogy a díjazottak vad politizálásba kezdenek, 2018-ban Robert De Niro odáig ment, hogy közölte, az hogy „Le Trumppal, már nem elég, baszódjon meg”. („It’s no longer ‘down with Trump,’ it’s FUCK TRUMP!”) (Daily Beast)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.