Walter White üzent Trumpnak: Nem az újságírók az ellenség, hanem a demagógia

2019 június 10., hétfő 4:23
83

Vasárnap este tartották a New York-i Broadway-előadások legjobbjait elismerő gálát, a Tony Awards díjátadó ünnepségét Manhattanban, a Radio City Music Hallban.  

2019-ben a Breaking Bad sorozattal világhírűvé vált Bryan Cranstont is díjazta a zsűri Network című darabban játszott főszerepéért.

Bryan Cranston a backstage-ben Fotó: Jenny Anderson/AFP

Cranston azzal kezdte beszédét, hogy „végre egy hetero, fehér, öreg embert is elismernek”, majd megköszönte mindenkinek, aki támogatta, és segítette őt az előadás során, majd félreérthetetlenül üzent az amerikai elnöknek, aki sportot űz az újságírók démonizálásából. 

A Network főszereplője, akit Cranston alakít, Howard Beale, egy televíziós újságíró, akinek rengeteg támadást kell elszenvednie, miközben a munkáját végzi, és megszállottan kutatja az igazságot. A hozzá hasonló újságíróknak köszönte meg beszéde végén munkájukat a színész:

„Az igazi újságíróknak ajánlom ezt a díjat, akik mindig az igazságot keresik, legyenek akár print, online vagy televíziós újságírók, és akiknek megannyi támadást kell elszenvedniük az igazság kutatásáért folyó hajszában. 

A média nem az emberek ellensége. A demagógia az emberek ellensége.”

A Tony Awardson nem ritka, hogy a díjazottak vad politizálásba kezdenek, 2018-ban Robert De Niro odáig ment, hogy közölte, az hogy „Le Trumppal, már nem elég, baszódjon meg”. („It’s no longer ‘down with Trump,’ it’s FUCK TRUMP!”) (Daily Beast)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt