Walter White üzent Trumpnak: Nem az újságírók az ellenség, hanem a demagógia

Vasárnap este tartották a New York-i Broadway-előadások legjobbjait elismerő gálát, a Tony Awards díjátadó ünnepségét Manhattanban, a Radio City Music Hallban.  

2019-ben a Breaking Bad sorozattal világhírűvé vált Bryan Cranstont is díjazta a zsűri Network című darabban játszott főszerepéért.

Bryan Cranston a backstage-benFotó: Jenny Anderson/AFP

Cranston azzal kezdte beszédét, hogy „végre egy hetero, fehér, öreg embert is elismernek”, majd megköszönte mindenkinek, aki támogatta, és segítette őt az előadás során, majd félreérthetetlenül üzent az amerikai elnöknek, aki sportot űz az újságírók démonizálásából. 

A Network főszereplője, akit Cranston alakít, Howard Beale, egy televíziós újságíró, akinek rengeteg támadást kell elszenvednie, miközben a munkáját végzi, és megszállottan kutatja az igazságot. A hozzá hasonló újságíróknak köszönte meg beszéde végén munkájukat a színész:

„Az igazi újságíróknak ajánlom ezt a díjat, akik mindig az igazságot keresik, legyenek akár print, online vagy televíziós újságírók, és akiknek megannyi támadást kell elszenvedniük az igazság kutatásáért folyó hajszában. 

A média nem az emberek ellensége. A demagógia az emberek ellensége.”

A Tony Awardson nem ritka, hogy a díjazottak vad politizálásba kezdenek, 2018-ban Robert De Niro odáig ment, hogy közölte, az hogy „Le Trumppal, már nem elég, baszódjon meg”. („It’s no longer ‘down with Trump,’ it’s FUCK TRUMP!”) (Daily Beast)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.