Letartóztatták a férfit, aki egy 12 éves fiút próbált megerőszakolni Újpesten

bűnügy
2019 június 11., 02:56

A 12 éves fiú anyja május 12-én tett bejelentést a IV. kerületi rendőrkapitányságon, hogy fiát aznap délután 14 óra körül egy férfi megtámadta, amikor az iskolából hazafelé tartott. A kisfiút a férfi azzal az indokkal szólította meg egy újpesti metrómegálló mellett, hogy mutassa meg neki, honnan indul a Nógrád felé tartó busz. 

Ezután a gyermeket a férfi elcsalta egy fás-bokros területre, ahol a földre rántotta, majd erőszakoskodni próbált vele, de a kisfiú kiszabadult a fogásából, és elmenekült. 

link Forrás

Az ügyben a BRFK Gyermek- és Ifjúságvédelmi Osztálya szexuális erőszak bűntett kísérlet miatt indított eljárást, majd az elvégzett nyomozás, adatelemzések és kamerafelvételek alapján azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, a püspökladányi 25 éves L. Barnát. A nyomozók a férfit a püspökladányi rendőrökkel együttműködve június 8-án otthonában fogták el. 

A nyomozók a 25 éves L. Barnát szexuális erőszak bűntett kísérlet miatt gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, melyet a bíróság elrendelt. (police.hu)