15 milliós óvadék fejében szabadulhat a Viking Sigyn ukrán kapitánya

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

15 millió forint óvadék ellenében szabadulhat előzetes letartóztatásából a Viking Sigyn ukrán kapitánya, akit a magyar hatóságok a vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget okozó veszélyeztetésével gyanúsítanak. A bírság másodfokú határozata fenntartotta az első fokon elrendelt letartóztatást, de kiegészítette az óvadék lehetőségével. A bíró döntése alapján az ukrán kapitány az óvadék befizetése után is bűnügyi felügyelet alatt állna, vagyis nyomkövetőt raknának rá.

Az ítélet szerint emellett a kapitánynak hetente két alkalommal személyesen is meg kell jelennie a nyomozást végző hatóságnál.

Az ukrán férfi ügyvédje már korábban jelezte, hogy kifizetik az óvadékot. Ugyanő azt is állította, hogy jelenleg semmi sem bizonyítja, hogy ügyfele okozta volna a tragédiát. Május 29-én este a Viking Sigyn a Margit híd közelében ütközött a Hableány sétahajóval, maga alá gyűrve a kisebb járműt. A Hableány másodperceken belül elsüllyedt, mindössze hét utasát sikerült kimenteni. 24 halálos áldozat maradványait már megtalálták, négy eltűntet még keresnek. (Via Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.