15 milliós óvadék fejében szabadulhat a Viking Sigyn ukrán kapitánya

15 millió forint óvadék ellenében szabadulhat előzetes letartóztatásából a Viking Sigyn ukrán kapitánya, akit a magyar hatóságok a vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget okozó veszélyeztetésével gyanúsítanak. A bírság másodfokú határozata fenntartotta az első fokon elrendelt letartóztatást, de kiegészítette az óvadék lehetőségével. A bíró döntése alapján az ukrán kapitány az óvadék befizetése után is bűnügyi felügyelet alatt állna, vagyis nyomkövetőt raknának rá.

Az ítélet szerint emellett a kapitánynak hetente két alkalommal személyesen is meg kell jelennie a nyomozást végző hatóságnál.

Az ukrán férfi ügyvédje már korábban jelezte, hogy kifizetik az óvadékot. Ugyanő azt is állította, hogy jelenleg semmi sem bizonyítja, hogy ügyfele okozta volna a tragédiát. Május 29-én este a Viking Sigyn a Margit híd közelében ütközött a Hableány sétahajóval, maga alá gyűrve a kisebb járműt. A Hableány másodperceken belül elsüllyedt, mindössze hét utasát sikerült kimenteni. 24 halálos áldozat maradványait már megtalálták, négy eltűntet még keresnek. (Via Index)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.