15 milliós óvadék fejében szabadulhat a Viking Sigyn ukrán kapitánya

15 millió forint óvadék ellenében szabadulhat előzetes letartóztatásából a Viking Sigyn ukrán kapitánya, akit a magyar hatóságok a vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget okozó veszélyeztetésével gyanúsítanak. A bírság másodfokú határozata fenntartotta az első fokon elrendelt letartóztatást, de kiegészítette az óvadék lehetőségével. A bíró döntése alapján az ukrán kapitány az óvadék befizetése után is bűnügyi felügyelet alatt állna, vagyis nyomkövetőt raknának rá.

Az ítélet szerint emellett a kapitánynak hetente két alkalommal személyesen is meg kell jelennie a nyomozást végző hatóságnál.

Az ukrán férfi ügyvédje már korábban jelezte, hogy kifizetik az óvadékot. Ugyanő azt is állította, hogy jelenleg semmi sem bizonyítja, hogy ügyfele okozta volna a tragédiát. Május 29-én este a Viking Sigyn a Margit híd közelében ütközött a Hableány sétahajóval, maga alá gyűrve a kisebb járműt. A Hableány másodperceken belül elsüllyedt, mindössze hét utasát sikerült kimenteni. 24 halálos áldozat maradványait már megtalálták, négy eltűntet még keresnek. (Via Index)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.