24 évet kapott a játékosait évtizedeken át szexuálisan kihasználó angol ifiedző

24 év és 3 hónap fegyházra ítélte egy brit bíróság a 66 éves Bob Higginst, miután bizonyítottnak találták, hogy a Southampton futballcsapatának ifiedzője sorozatosan zaklatta a felügyeletére bízott fiatal játékosokat. 

Higgins 25 éven keresztül követte el a szexuális bűncselekményeket a Southampton és rövidebb ideig a Peterborough United csapatainál. Az ítélet szerint a bíróság 24 iskolás korú fiatal ellen elkövetett erőszak alapján hozta meg ítéletét. A Guardian azt írja, hogy a vádlott szenvtelenül, rezzenéstelen arccal vette tudomásul a döntést. 

Fotó: Cleansheet / Twitter screenshot

Peter Crabtree bíró szerint Higgins igazi körmönfont és manipulatív ragadozó volt, aki nagyon is tudatosan élt vissza hatalmával és a rá bízott gyermekek bizalmával, méghozzá úgy, hogy elhitette velük, hogy nagy játékosok lesznek. Bálványozták valósággal a tanítványai, ezt használta ki. Voltak gyerekek, akiket rendszeresen ajándékokkal, híres játékosok dedikált mezeivel, vagy cipőkkel ajándékozott meg.

Crabtree felemlegetett eseteket, amikor Higgins szándékosan szembefordított diákokat szüleikkel, csak azért, hogy izolálja őket családjaiktól, és még könnyebben közeledhessen hozzájuk. 

A bíró elmondta, hogy több áldozat súlyos pszichés zavaroktól és/vagy alkoholproblémáktól szenved a történtek miatt a mai napig, mégis vállalták a tanúvallomásokat, nagy bátorságról és lelki erőről téve tanúbizonyságot. A bíró öngyilkossági kísérletekről, szorongásról, pánikrohamokról és depresszióról is beszámolt. 

Higgins több (ma már középkorú) áldozata a helyszínen hallgatta végig az ítélethirdetést a winchesteri bíróságon, ahol áldozatok beszámolói is elhangoztak. „Istennek hittelek, de egy gonosz és hamis próféta voltál, egy báránybőrbe bújt farkas. Elvetted az álmaimat és rémálmokat adtál helyettük” - mondta a Peterborough egyik korábbi ifisztárja, Dion Raitt. 

Anthony Connolly, a Southampton egykori serdülő játékosa ugyanitt szemébe mondta Higginsnek, hogy elvette a gyerekkorát, és hogy miatta alkoholizmussal és súlyos depresszióval kellett megküzdenie. 

A tárgyaláson egy anonimitást kérő áldozat nevében felolvastak egy szöveget, amely a klub felelősségét hánytorgatta, és azt kérdezte, hol voltak a Southampton vezetői, amikor ezek a szörnyűségek történtek, és miért nem védték meg a rájuk bízott gyerekeket. 

Mindkét klub megbánó közleményben kért elnézést az áldozatoktól. (Guardian)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.