A Végtelen dűne című installáció díjat nyert a prágai Quadriennálén

Fotó: Juhász András/pq2019hungary/Facebook

A nemzetközi látványtervezői világkiállításon Balázs Juli, Kálmán Eszter és Nagy Fruzsina díszlet- és jelmeztervezők, Juhász András videoművész és Keresztes Gábor hangtervező munkája, a Végtelen dűne című magyar pavilon nyerte el a legjobb kiállításért járó díjat az Országok és régiók szekcióban (Best Exhibition of Countries and Regions) – írta meg a szinhaz.org.

Fotó: Juhász András/pq2019hungary/Facebook

Azt írják, az alkotás egy videóra és ledfalra alapuló építmény, ami kívül visszatükrözve mutatja a környezetét, elmosva a térbeli határokat, belül pedig homokdűnéket megsokszorozva kietlen és végtelen sivatag benyomását kelti. „Míg az installáció tágas nyitott alsó terével és csupa tükör felületével kívülről kellemesen hívogató, addig a belsejében teljesen el vagyunk zárva a külvilágtól. Akár a fejét a homokba dugó strucc, aki tudomást sem vesz arról, hogy mi zajlik a valóságban” – írták az alkotók.

Fotó: Juhász András/pq2019hungary/Facebook

A 79 ország 800 művészének alkotását felvonultató párgai világkiállítás vasárnapig látogatható, itt a díjazottak teljes listája. (szinhaz.org)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.