A Végtelen dűne című installáció díjat nyert a prágai Quadriennálén

színház
2019 június 12., 13:17
comments 32
photo_camera Fotó: Juhász András/pq2019hungary/Facebook

A nemzetközi látványtervezői világkiállításon Balázs Juli, Kálmán Eszter és Nagy Fruzsina díszlet- és jelmeztervezők, Juhász András videoművész és Keresztes Gábor hangtervező munkája, a Végtelen dűne című magyar pavilon nyerte el a legjobb kiállításért járó díjat az Országok és régiók szekcióban (Best Exhibition of Countries and Regions) – írta meg a szinhaz.org.

photo_camera Fotó: Juhász András/pq2019hungary/Facebook

Azt írják, az alkotás egy videóra és ledfalra alapuló építmény, ami kívül visszatükrözve mutatja a környezetét, elmosva a térbeli határokat, belül pedig homokdűnéket megsokszorozva kietlen és végtelen sivatag benyomását kelti. „Míg az installáció tágas nyitott alsó terével és csupa tükör felületével kívülről kellemesen hívogató, addig a belsejében teljesen el vagyunk zárva a külvilágtól. Akár a fejét a homokba dugó strucc, aki tudomást sem vesz arról, hogy mi zajlik a valóságban” – írták az alkotók.

photo_camera Fotó: Juhász András/pq2019hungary/Facebook

A 79 ország 800 művészének alkotását felvonultató párgai világkiállítás vasárnapig látogatható, itt a díjazottak teljes listája. (szinhaz.org)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.