Csak embercsempészetért ítélték el a holland sofőrt, akinek 35 menekült fulladozott a teherautójában

bűnügy
2019 június 12., 11:07
comments 55

Több emberen elkövetett emberölés kísérletével vádolta az ügyészség, de a bíróság végül csak több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészésben találta bűnösnek azt a holland sofőrt, aki a vád szerint 35 menekülőt szállított teherautója rakodóterében.

A vád szerint 2016 decemberében vett fel a román határ közelében 35 határátlépőt. A rendőröket egy arra járó autóbusz utasa riasztotta, így ők 8 kilométerrel arrább fel tudták tartóztatni a teherautót, melynek rakodóteréből ekkor már áradt a gőz, a tetejéről pedig csöpögött a pára. A rendőrök leírása szerint a rakodótér felnyitásakor gyakorlatilag kiájultak belőle az emberek. A szakvélemény szerint a menekülők negyed órán belül meg is fulladhattak volna.

A bíróság szerint azonban nem volt cáfolható a sofőr védekezése, hogy ő csupán "6-7 stoppost" észlelt, akiket csak a közeli faluba akart elfuvarozni. Így az emberölés kísérletének vádját nem látták bizonyítottnak. Az ügyészség emiatt fellebbezett, a vádlott és védője pedig a teljes felmentésért. (Via Ügyészség)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.