Csak embercsempészetért ítélték el a holland sofőrt, akinek 35 menekült fulladozott a teherautójában

Rendkívüli hírlevél
Amit azonnal tudni kell

Több emberen elkövetett emberölés kísérletével vádolta az ügyészség, de a bíróság végül csak több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészésben találta bűnösnek azt a holland sofőrt, aki a vád szerint 35 menekülőt szállított teherautója rakodóterében.

A vád szerint 2016 decemberében vett fel a román határ közelében 35 határátlépőt. A rendőröket egy arra járó autóbusz utasa riasztotta, így ők 8 kilométerrel arrább fel tudták tartóztatni a teherautót, melynek rakodóteréből ekkor már áradt a gőz, a tetejéről pedig csöpögött a pára. A rendőrök leírása szerint a rakodótér felnyitásakor gyakorlatilag kiájultak belőle az emberek. A szakvélemény szerint a menekülők negyed órán belül meg is fulladhattak volna.

A bíróság szerint azonban nem volt cáfolható a sofőr védekezése, hogy ő csupán "6-7 stoppost" észlelt, akiket csak a közeli faluba akart elfuvarozni. Így az emberölés kísérletének vádját nem látták bizonyítottnak. Az ügyészség emiatt fellebbezett, a vádlott és védője pedig a teljes felmentésért. (Via Ügyészség)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.