Leszavazta a Fidesz a gyermekes családok kilakoltatási tilalmáról szóló javaslatot

A hvg.hu vette észre a parlament honlapján, hogy leszavazták a kormánypártok a Város Mindenkié civil szervezet és az Utcajogász Egyesület közös elképzeléseire épülő törvényjavaslatot, amely a „a gyermekes családok hajléktalanságának a megelőzéséhez szükséges egyes törvénymódosításokról” szól. 

Felvonulás a lakhatáshoz való jogokért 2018 szeptemberébenFotó: Ancsin Gábor/Képszerkesztőség

Egész pontosan az történt, hogy a tárgysorozatba sem vették a törvényt, azaz annak országgyűlés előtt való tárgyalásában sem partner a Fidesz.

A javaslat az önkormányzatok felelősségi körébe utalta volna a kilakoltatással fenyegetett vagy lakhatásukat elvesztett gyermekes családok elhelyezésének biztosítását, továbbá megakadályozta volna az önkormányzati bérlakások kiürítésének bírósági elrendelését is a gyermekes családokat érintő esetekben. 

A javaslatot név szerint Szabó Tímea (Párbeszéd), Burány Sándor (Párbeszéd), Mellár Tamás (Párbeszéd), Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) és Tordai Bence (Párbeszéd) terjesztették be, akikhez később Szabó Szabolcs (független), Szél Bernadett (független) és Csárdi Antal (LMP) társult. 

A szerdai ülésnapon a parlament 54 igen, 112 nem szavazattal és 1 tartózkodással utasította el a jogszabály tárgysorozatba vételét. A Fidesz és a KDNP egy kivétellel elutasította a felvetést. Egyetlen fideszes, Barcza Attila nyomott igent. (hvg.hu)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.