Magyarország növeli a missziós szerepvállalását

Megjelent a Magyar Közlönyben a Magyarország nemzetközi katonai szerepvállalásának növeléséről szóló kormányhatározat, ami szerint a 2019-2022 időszakban a NATO koszovói válságreagálásban részt vevő nemzetközi erőiben (KFOR), a NATO afganisztáni Eltökélt Támogatás Műveletben (RSM) és az Egyesült Nemzetek Szervezete libanoni békefenntartó missziójában (UNIFIL) való magyar katonai szerepvállalást maximum 260 katonával növelik.

Ennek a fedezetére a Honvédelmi Minisztérium a jövő évi költségvetésében kb. 1,5 milliárd, 2021-ben nagyjából 2,9 milliárd, 2020-ban pedig több mint 2 milliárd forintot kell biztosítani.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter februárban Brüsszelben a NATO-tagországok védelmi minisztereinek tanácskozásán tartott sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy Magyarország a honvédelmi haderő-fejlesztési programban komoly képességfejlesztésbe kezdett, ami egyebek mellett több eszköz megjelenését jelenti. A miniszter elmondta, hogy a tanácskozáson bejelentette: Magyarország a program keretében a NATO misszióiban vállalt szerepének 1000 fős szintjét 1200-ra növeli. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.