Magyarország növeli a missziós szerepvállalását

hadsereg
2019 június 12., 17:36
comments 52

Megjelent a Magyar Közlönyben a Magyarország nemzetközi katonai szerepvállalásának növeléséről szóló kormányhatározat, ami szerint a 2019-2022 időszakban a NATO koszovói válságreagálásban részt vevő nemzetközi erőiben (KFOR), a NATO afganisztáni Eltökélt Támogatás Műveletben (RSM) és az Egyesült Nemzetek Szervezete libanoni békefenntartó missziójában (UNIFIL) való magyar katonai szerepvállalást maximum 260 katonával növelik.

Ennek a fedezetére a Honvédelmi Minisztérium a jövő évi költségvetésében kb. 1,5 milliárd, 2021-ben nagyjából 2,9 milliárd, 2020-ban pedig több mint 2 milliárd forintot kell biztosítani.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter februárban Brüsszelben a NATO-tagországok védelmi minisztereinek tanácskozásán tartott sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy Magyarország a honvédelmi haderő-fejlesztési programban komoly képességfejlesztésbe kezdett, ami egyebek mellett több eszköz megjelenését jelenti. A miniszter elmondta, hogy a tanácskozáson bejelentette: Magyarország a program keretében a NATO misszióiban vállalt szerepének 1000 fős szintjét 1200-ra növeli. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.