Magyarország növeli a missziós szerepvállalását

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Megjelent a Magyar Közlönyben a Magyarország nemzetközi katonai szerepvállalásának növeléséről szóló kormányhatározat, ami szerint a 2019-2022 időszakban a NATO koszovói válságreagálásban részt vevő nemzetközi erőiben (KFOR), a NATO afganisztáni Eltökélt Támogatás Műveletben (RSM) és az Egyesült Nemzetek Szervezete libanoni békefenntartó missziójában (UNIFIL) való magyar katonai szerepvállalást maximum 260 katonával növelik.

Ennek a fedezetére a Honvédelmi Minisztérium a jövő évi költségvetésében kb. 1,5 milliárd, 2021-ben nagyjából 2,9 milliárd, 2020-ban pedig több mint 2 milliárd forintot kell biztosítani.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter februárban Brüsszelben a NATO-tagországok védelmi minisztereinek tanácskozásán tartott sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy Magyarország a honvédelmi haderő-fejlesztési programban komoly képességfejlesztésbe kezdett, ami egyebek mellett több eszköz megjelenését jelenti. A miniszter elmondta, hogy a tanácskozáson bejelentette: Magyarország a program keretében a NATO misszióiban vállalt szerepének 1000 fős szintjét 1200-ra növeli. (MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.