Négy holttestet találtak a Dunából kiemelt Hableány fedélzetén

Három áldozatot sikerült azonosítani abból a négyből, akiknek a holttestét kedden, a Dunából kiemelt Hableány sétahajó fedélzetén találták meg: két dél-koreai nőt és a hajó magyar kapitányát. A negyedik, kiskorú áldozat azonosítása még tart.

A Hableány 2019. május 29-én este süllyedt el a Margit hídnál, miután áthajtott rajta egy sokkal nagyobb szállodahajó, a Viking Sigyn. A Hableány másodpercek alatt süllyedt el, a fedélzetén tartózkodó 35 emberből csak hetet sikerült élve kimenteni. Hét áldozat holttestét még aznap kiemelték. 13 áldozat holttestét a Duna lejebbi szakaszain találták meg, volt, akit Budapesttől 75 kilométerre, Kulcsnál.

A roncsban egyelőre csak négy áldozatot találtak, de a hajó átvizsgálása is tart még. A hatóságok a Duna teljes déli szakaszán folytatják a keresést a még eltűntként nyilvántartott négy koreai áldozat után. (Via Police.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.