Felpofoztak egy kenyai képviselőnőt a parlamentben, majd még jól ki is gúnyolták a nőket

Letartóztattak egy kenyai képviselőt, amiért állítólag felpofozta egy női kollégáját. Rashid Kassim a kenyei parlament parkolójában ütötte meg Fatuma Gedi képviselőnőt, állítólag azért, mert a költségvetési bizottságban ülő nő nem volt hajlandó pénzt kiutalni Kassim választókerületének.

Gedi képet is posztolt a véres szájáról, ez aztán bejárta a közösségi médiát:

Az incidens után a férfi képviselők állítólag gúnyolódni kezdtek a nőkön, legalábbis ezt állítják a női képviselők, akik ekkor tüntetőleg kivonultak a parlamentből.

“Volt, aki azt mondta, hogy ez ilyen pofozós nap, más azt, hogy a nőknek tudnia kell viselkedni” - mondta a BBC-nek az egyik képviselő, Sabina Wanjiru Chege. Rashid Kassim képviselőt az eset után őrizetbe vették. (BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.