Kifizette az óvadékot, kiengedték az előzetesből a Viking Sigyn kapitányát

Befizette az tizenötmillió forintos óvadékot, miután az összeg a délelőtt folyamán megérkezett a Fővárosi Törvényszék gazdasági hivatalába, szabadon engedték a a dunai hajóbaleset okozásával gyanúsított ukrán férfi, közölte a hatóság az MTI-vel. A Viking Sigyn 64 éves ukrán kapitányána bűnügyi felügyelet alá került legfeljebb négy hónapig. Ezidő alatt Jurij C. nem hagyhatja el Budapestet, nyomkövetőt kell hordania és köteles hetente kétszer személyesen jelentkezni a nyomozóhatóságnál.  

Fotó: botost/444.hu

A Hableánnyal balesetező szállódahajó vezetőjét a baleset másnapján vették őrizetbe vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget eredményező gondatlan veszélyeztetésének gyanúja miatt. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.