Kockakővel ütötte agyon a görög teknőst az egyik látogató a budapesti állatkertben

bűnügy
2019 június 13., 13:01
comments 457

Természetkárosítás miatt tett feljelentést a Fővárosi Állat- és Növénykert, miután az egyik látogató szerdán délután egy kockakővel agyonütött egy görög teknőst. A támadást felvette az állatkert egyik térfigyelő kamerája, a felvételeket átadták a rendőrségnek.

Az állatkert közleménye szerint a gondozók a zárás előtti állományszemle idején találták meg a teknőst, de a sérülései olyan súlyosak voltak, hogy el kellett altatni.

A munkatársak csütörtök délelőtt megnézték a térfigyelő kamerák felvételeit, amelyen az elkövető és a vele együtt lévő személy is jól látható. A videó alapján feltételezhetően az történhetett, hogy az elkövető a kerítésen áthajolva kivette az állatot a kifutóból, aki azonban alighanem a kezébe piszkíthatott (ez nem ritka a teknősöknél ilyen esetben). Ezután az elkövető keresett egy követ, és – talán bosszúból – agyonütötte vele az állatot.

(A cím feletti képen görög teknősök napoznak a budapesti állatkertben.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.