Meg sem hallgatja a tanárokat a kormány, pedagógussztrájk jöhet ősszel

Megelégelte a Pedagógusok Szakszervezete, hogy nem tud egyeztetni érdemben a kormánnyal a tanárok helyzetéről, ezért ősztől akciósorozatot indítanak, hangzott el az érdekvédelmi szervezet tanévzáró sajtótájékoztatóján. Szabó Zsuzsa elnök hozzátette: sem a jövő évi költségvetés tervezetében, sem a nemzeti köznevelésről szóló törvény módosításában nem látják követeléseik teljesülését. Korábban bérfejlesztést, és óraszámcsökkentést szerettek volna elérni, hiába. Szabó a 168 Órának kijelentette: 

ősszel készek sztrájkolni. A készültség alapos, jelentős sztrájkalapot hoztak létre a kieső bérek fedezésére.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.