Meg sem hallgatja a tanárokat a kormány, pedagógussztrájk jöhet ősszel

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Megelégelte a Pedagógusok Szakszervezete, hogy nem tud egyeztetni érdemben a kormánnyal a tanárok helyzetéről, ezért ősztől akciósorozatot indítanak, hangzott el az érdekvédelmi szervezet tanévzáró sajtótájékoztatóján. Szabó Zsuzsa elnök hozzátette: sem a jövő évi költségvetés tervezetében, sem a nemzeti köznevelésről szóló törvény módosításában nem látják követeléseik teljesülését. Korábban bérfejlesztést, és óraszámcsökkentést szerettek volna elérni, hiába. Szabó a 168 Órának kijelentette: 

ősszel készek sztrájkolni. A készültség alapos, jelentős sztrájkalapot hoztak létre a kieső bérek fedezésére.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.