A hőség miatt annyival lustábbak lettek a szúnyogok, hogy le kellett állítani a légi irtást

2019 június 14., péntek 11:10
269

Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pénteken közölte, hogy a hőség miatt szünetel a légi szúnyogirtás, a földi permetezés ugyanakkor zavartalan.

A szünet oka, hogy a rendkívüli melegben a rovarok a szokásosnál tovább rejtőznek el a növényzet között és később élénkülnek fel. 

Fotó: ANDREAS LANDER/DPA/AFP

Csakhogy a repülésbiztonsági szabályok szerint csak a közvetlenül napnyugtát megelőző időszakban, illetve legfeljebb az azt követő húsz percig lehet munkarepülést végezni, amikor a meleg miatt csak a rovarok töredékét éri el a permetszer, ezért az elvégzett munka hatásfoka jelentősen csökken. A földi permetezést azonban napnyugta után folyamatosan végzik a szakemberek.

A katasztrófavédelem szerint országszerte mindenhol komoly szúnyogártalomra kell számítani. A májusi esőzések és a hirtelen jött meleg idő hatására robbanásszerűen emelkedett a vérszívók száma.  A hőségriasztás után terv szerint folytatódik a légi és földi szúnyogirtás. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt