A hőség miatt annyival lustábbak lettek a szúnyogok, hogy le kellett állítani a légi irtást

katasztrófa
2019 június 14., 11:10
comments 269

Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pénteken közölte, hogy a hőség miatt szünetel a légi szúnyogirtás, a földi permetezés ugyanakkor zavartalan.

A szünet oka, hogy a rendkívüli melegben a rovarok a szokásosnál tovább rejtőznek el a növényzet között és később élénkülnek fel. 

photo_camera Fotó: ANDREAS LANDER/DPA/AFP

Csakhogy a repülésbiztonsági szabályok szerint csak a közvetlenül napnyugtát megelőző időszakban, illetve legfeljebb az azt követő húsz percig lehet munkarepülést végezni, amikor a meleg miatt csak a rovarok töredékét éri el a permetszer, ezért az elvégzett munka hatásfoka jelentősen csökken. A földi permetezést azonban napnyugta után folyamatosan végzik a szakemberek.

A katasztrófavédelem szerint országszerte mindenhol komoly szúnyogártalomra kell számítani. A májusi esőzések és a hirtelen jött meleg idő hatására robbanásszerűen emelkedett a vérszívók száma.  A hőségriasztás után terv szerint folytatódik a légi és földi szúnyogirtás. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.