A hőség miatt annyival lustábbak lettek a szúnyogok, hogy le kellett állítani a légi irtást

Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pénteken közölte, hogy a hőség miatt szünetel a légi szúnyogirtás, a földi permetezés ugyanakkor zavartalan.

A szünet oka, hogy a rendkívüli melegben a rovarok a szokásosnál tovább rejtőznek el a növényzet között és később élénkülnek fel. 

Fotó: ANDREAS LANDER/DPA/AFP

Csakhogy a repülésbiztonsági szabályok szerint csak a közvetlenül napnyugtát megelőző időszakban, illetve legfeljebb az azt követő húsz percig lehet munkarepülést végezni, amikor a meleg miatt csak a rovarok töredékét éri el a permetszer, ezért az elvégzett munka hatásfoka jelentősen csökken. A földi permetezést azonban napnyugta után folyamatosan végzik a szakemberek.

A katasztrófavédelem szerint országszerte mindenhol komoly szúnyogártalomra kell számítani. A májusi esőzések és a hirtelen jött meleg idő hatására robbanásszerűen emelkedett a vérszívók száma.  A hőségriasztás után terv szerint folytatódik a légi és földi szúnyogirtás. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.