Lecserélik a Fehér Ház szóvivőjét

A hónap végén távozik hivatalából Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház vezető szóvivője. jelentette be Donald Trump csütörtökön a Twitteren. 

Sanders 2017 nyarán vette át a hivatalt Sean Spicertől, és elég gyorsan bizonyította lojalitását az elnökhöz, amikor olyanokat mondott, hogy Isten akarta, hogy Trump legyen az elnök. Egy csütörtöki eseményen az elnök úgy jellemezte, hogy „különleges személy és egy nagyon-nagyon csinos nő”. Hozzátette, hogy Sanders „igazi harcos, mindannyian harcosok vagyunk, mert harcosoknak kell lennünk”.

Trump és Sarah Huckabee SandersFotó: RON SACHS/Picture-Alliance/AFP

Sanders a sajtóval már nem volt ennyire jóban, gyakran ismételgette a főnöke kedvenc kérdéselhárító kifejezését, hogy  fake news. Nem is tartott túl sok sajtótájékoztatót, 94 napja nem is állt az újságírók elé. 

Donald Trump bejelentése után nem sokkal Huckabee Sanders egy rendezvényen élete megtiszteltetésének nevezte szóvivői munkáját és így szerzett tapasztalatait. Mint fogalmazott: egész életében kincsként őrzi majd azokat.

Semmire sem lehetnék büszkébb, mint arra, hogy szolgálhattam a hazámat, és különösen arra, hogy ennek az elnöknek dolgozhattam” - mondta.

 Amerikai sajtóhírek szerint Sarah Huckabee Sanders az elmúlt hetekben magánbeszélgetésekben utalt rá, hogy fontolgatja indulását a kormányzói posztért Arkansasban. (BBC/MTI)