Semmi megbánást nem mutatott a bíróság előtt az új-zélandi mészárlás elkövetője

Rendkívüli hírlevél
Amit azonnal tudni kell

Nem vallotta bűnösnek magát pénteki bírósági meghallgatásán az az ausztráliai férfi, aki 51 embert ölt meg két mecsetben, az új-zélandi Christchurch városában március 15-én, a pénteki ima idején.

Brenton Tarrant, a christchurchi mészáros egy nappal az 50 halálos áldozatot követelő terrortámadása után, már őrizetben.Fotó: EyePress News

A 29 éves Brenton Tarrant csupán videofelvételen nyilatkozott, a Christchurchben tartott eljárás során is a maximális szigorral őrzött aucklandi börtönben volt. Vallomásában semmi megbánást nem mutatott. A szélsőjobboldali nézeteket valló férfi a fehér felsőbbrendűség eszméjének híve, egy fejkamerával élőben közvetítette merényleteit a Facebookon. Őrizetbe vétele után két elmeorvosi vizsgálat is mentálisan egészségesnek ítélte.

Tarrant következő bírósági meghallgatása augusztusban lesz, ügye tárgyalása pedig majd csak jövő májusban kezdődik. Egyébként ez az első alkalom, hogy valakit terrorizmussal vádolnak Új-Zélandon. (BBC/MTI)

Már nyomdában a MAKRO

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.

Belépek
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.