Túl lassan ment a tanulókocsi, ezért a kamionos nekiment egy baseball ütővel

bűnügy
2019 június 14., 06:17
comments 258

A Kaposvári Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen elkövetett bűntett és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 42 éves férfival szemben, aki nehezményezte, hogy az előtte haladó gépkocsi lassan megy, ezért meg akarta leckéztetni sofőrt - közölte a Somogy Megyei Főügyészség.

Nem is akárhogy, hanem egy baseball ütővel!

A vádlott férfi 2019 februárjában egy kamionnal haladt a 68-as főúton Marcali-Bize irányába. Ekkor történt, hogy a sértett és utasa egy autós oktatásra szolgáló személygépkocsival a járműszerelvény elé kanyarodott. A férfi beérte a sértett autóját, és hogy gyorsabb haladásra késztesse, villogtatni kezdett. Az oktató ennek ellenére nem növelte a sebességet – a megengedett legnagyobb haladási sebesség 50 km/h volt -, hanem a kocsi ablakán kinyúlva bemutatott a vádlottnak.


A dühös vádlott továbbra is szorosan a személygépkocsi mögött ment és villogtatott, ezért a sértett egy autóbusz öbölbe lehúzódva el akarta engedni a kamiont. A kamionos azonban ahelyett, hogy tovább haladt volna, megállította a járműszerelvényt az oktató kocsija mellett és szitkozódva egy baseball ütővel kiszállt.

Amint a sértett meglátta, hogy mi van a vádlottnál, indított, így a vádlott a már mozgásban lévő autóra ütött rá kétszer az ütővel. A vádlott erőszakos magatartását egy ott lakó férfi is látta, aki a vádlottat cselekménye abba hagyására szólította fel, majd a oktatóval együtt a kamion elé állt, így akadályozva meg a vádlott távozását.

Az ügyészség vádiratában büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban halmazati büntetésül felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.