Egy lopott játékbaba miatt ráfogta a fegyvert az egy és négyéves gyerekre, miközben azt üvöltötte az anyjuknak, hogy agyonlőhette volna a kibaszott kölykei szeme láttára

bűnügy
2019 június 15., 14:12
comments 785

Óriási felháborodást keltett az Egyesült Államokban, hogy napvilágra került több videófelvétel egy még május 29-én történt rendőrségi akcióról. Ha csak a videót látja az ember, azt gondolhatná, hogy veszélyes fegyveres bűnözőket tartóztatnak le éppen. 

A sztori azzal indult, hogy egy rendőrautó megállított egy piros SUV-ot, amit a 22 éves, fekete Dravon Ames vezetett, a hátsó ülésen a menyasszonyával, Iesha Harperrel és két közös, egy és négyéves gyerekükkel. A család bevásárlásból tartott a bébiszterükhöz, a rendőrök pedig azért kezdték követni őket, mert az egyik játékboltból, ahol a család percekkel korábban járt, lopást jelentettek. A pár később azt vallotta, hogy csak útközben vették észre, hogy a négyéves kislány felkapott és magával vitt egy játékbabát a boltból. A meglátogatott bolt a Dollar General nevű, a magyar egyeurósokhoz hasonló, igen olcsó cikkeket árúsító lánc tagja volt.

link Forrás

A SUV megállítása után a rendőrök a szemtanúk, illetve a telefonos videók tanúsága szerint azonnal fegyvert rántottak és ordítva, trágár fenyegetések kíséretében - “Szétlövöm a kibaszott pofádat!” - kiráncigálták az apát a vezetőülésből, miközben hisztérikus hangon, szinte visítva üvöltöztek, hogy tegye fel a kibaszott kezét és hogy mindjárt beleeresztenek egy golyót. A kocsiból kirángatott férfit tovább fenyegették, a lábát kirúgták, majd fölrángatták és megint földre vitték, az egyik rendőr pedig háturól, nagy erővel fejbe is ütötte, miközben ő végig azt mondogatta, hogy mindenben engedelmeskedik és egy pillanatig sem állt ellen.

Miközben az akciót nézed, érdemes felidézni, hogy itt egy maximum pár dollár értékű lopásról van szó, a gyanúsítottak nem álltak ellen és még a rendőrség szerint sem merült fel, hogy fegyver lenne náluk.

A másik rendőr még ennél is brutálisabban viselkedett a hátsó ülésen ülő anyával, a csecsemővel és a kisgyerekkel. Miközben folyamatosan fegyvert fogott mindhármukra, azt ordította, hogy a nő tartsa fel a kibaszott kezét. Ezután egy harmadik, fegyverét a nőre és gyerekeire tartó rendőr jelent meg, aki azt üvöltötte, hogy a nő szálljon ki a kibaszott kocsiból. Az anya hiába mondogatta, hogy az ajtó nem nyílik, nem tudja kinyitni, a két rendőr megállás nélkül kiabált rá, a fegyverét lengetve.

A kocsiból végül kiszálló anyát és csecsemőjét az egyik rendőr a nyakuknál ragadta meg, majd ordítva arra akarta közelezni az anyát, hogy a kicsit tegye le a járdára. A nő hiába kiabált vissza, hogy az aszfalt forró és a gyerek még nem tud járni, az egyik rendőr az egyéves kislányt a karjánál fogva tépte ki az anyja kezéből. A nő végül egy ott álló szemtanú kezébe tudta nyomni a kisgyereket. Miközben megbilincselték a nőt, az egyik rendőr azt kiabálta neki, hogy “agyon is lőhette volna a kibaszott kölykei szeme láttára”.

Az anya, aki a vőlegényével együtt 10 millió dollárra pereli a phoenixi rendőrséget, azt nyilatkozta, hogy őt és a gyerekeit is mélyen traumatizálta az eset. A család ügyvédje Arizona korábbi főállamügyésze. Azt a rendőrt, aki a videók szerint megrúgta Amest, kivették az utcai szolgálatból, de a rendőrség nyilatkozatai alapján nem egyértelmű, hogy milyen típusú belső vizsgálatot indítottak az ügyben. 

(via Buzzfeed News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.