Már a fideszes alpolgármesternek is sok volt, amit a szombathelyi Fidesz-közeli lap művel

A szombathelyi ugytudjuk.hu ír arról, hogy a helyi közgyűlésben Puskás Tivadar fideszes polgármester ismét napirendre venné a Szombathelyi Hírlap ügyét, az alpolgármester nem támogatja az újratárgyalást.

A Szombathelyi Hírlapot ingyen terjesztik a városban, minden postaládába bedobják, és hasonlóan sok másik, ingyenesen terjesztett laphoz, ebben is a Fidesz álláspontjának nyakló nélküli sulykolása kap csak helyet. Mint (az amúgy Ungár Péter LMP-s képviselő tulajdonában lévő) ugytudjuk.hu megjegyzi, például már a bíróság is kimondta korábban, hogy a polgármester sajtósának felesége gondozásában megjelenő lap személyiségi jogot sértett.

A lap jelenleg Szombathely nevén használhatja címében, erre korábban Puskás adott engedélyt, az új, ellenzéki többségű közgyűlésnek azonban nem tetszett ez, ezért szavazáson vonták vissza a névhasználati jogot. Ezután a polgármester újratárgyalásra visszaküldte a határozatot, a közgyűlés megerősítette korábbi döntését. 

A lap szerint Puskás most újra a közgyűlés elé viszi a Szombathelyi Hírlap nevét, kedden kerülhet napirendre. Érdekesség, hogy a beterjesztést nem támogatta Koczka Tibor (Fidesz-KDNP), a város sportért és kultúráért felelős alpolgármestere. 

Az ugytudjuk.hu-nak azt is elmondta, miért nem: 

„30 évig voltam újságíró, tucatnyi lapot adtam ki, főszerkesztettem, szerkesztettem vagy tudósítottam. Az én értékrendemmel, újságírásról vallott nézeteimmel, elveimmel nem összeegyeztethető ennek a lapnak stílusa, tartalma. A közgyűlés kétszer is döntött arról, hogy Szombathely nem kívánja a nevét adni ehhez az újsághoz. Aztán meglepődve láttam, hogy polgármester úr újra napirendre tűzi a következő közgyűlésen a névhasználatot, úgy, hogy tudomásom szerint sem vezetőtársaival sem a frakcióval nem egyeztette.  Velem biztos nem. Aki akár csak egy lapszámot is látott, az tapasztalhatta, hogy ennek az újságnak a témaválasztása, tartalma fényévnyire  van a keresztény, konzervatív értékektől, s ezt nagyon sokan jelezték felém a jobboldalról. A téma újbóli napirendre tűzése véleményem szerint csak árthat a Fidesznek Szombathelyen, ezért nem szignóztam az előterjesztést.”

Arról, hogy Szombathelyen hogyan vette át az irányítást a Fideszen kívüli ellenzék együttműködése, áprilisban egy videóriportot is forgattunk, érdemes azt is megnézni:

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.